Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel, haftalık grup toplantısını bugün Ankara yerine Eskişehir’de topladı.

Öte yandan bugün Ankara’da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan NATO toplantısı ile ilgili konuşan Özel, başkentte haftalardır olağanüstü tedbirlerin olduğunu hatırlatarak, “Muhalefete saldırıp kendinden olmayana hukuksuzlukla müdahale eden bir iktidarın Türkiye'nin milli menfaatlerini savunamadığını ve savunmayacağını üzüntüyle görüyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR ÖZGÜVENSİZLİK GÖRÜLMEDİ”

Cumhuriyet'in haberine göre, NATO öncesinde, gözaltılara tepki gösteren Özel, "Kendi insanına çile çektiren, anlamsız paranoyak bir halin içindeyiz. Protesto yapılabilir diye yüzlerce gözaltı yapıldı. Eylem yapılabilir diye insanlar özgürlüklerinden edildi. Daha önce NATO zirvelerine ev sahipliği yapan hiçbir ülkede böyle bir özgüvensizlik görülmemiştir. Erdoğan, Trump'ın Türkiye'deki bir protestosunun kendisi için son olacağını düşünüyor. 'Eğer Trump'a burada birisi bir şey derse benden desteğini çekecek' vehmiyle Ankaralıları evine hapsetmekte ve Filistin davasını savunan birinin, Trump'a Gazze'deki zulmün hesabını sormasına engel olmak için elinden geleni yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

TRUMP ÇOCUKLARLA KARŞILANACAKSA O İRAN’DA ÖLDÜRÜLEN 165 KIZ ÇOCUĞUNUN RESMİ TUTULMALIDIR”

Donald Trump'ın uçağının Ankara'ya indiği sıralarda dikkat çeken ifadeler kullanan Özel, "O Trump ki, Türkiye'ye gelip Anıtkabir'i ziyaret etmeyen bir Amerikan Başkanıdır. Taslak programa Anıtkabir ziyareti yazıp sonra o ziyareti çıkarıp da Ankara'ya gelen bir Amerikan Başkanının bugün Erdoğan tarafından çocuklarla karşılayacağının haberleri geçmektedir. Eğer Amerikan Başkanı çocuklarla karşılanacaksa o çocuklar ellerinde İran'da öldürülen 165 kız çocuğunun resmini tutmalıdır!" ifadelerini kullandı.

Venezuela'daki çifte depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 954'e yükseldi
Venezuela'daki çifte depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 954'e yükseldi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ