Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde sosyal medya hesaplarına yönelik art arda alınan erişim engeli kararlarına ilişkin açıklama yaptı. Özel, çok sayıda hesabın erişime engellendiğini belirterek, kararların siyasi gerekçelerle alındığını belirtti.
“KAPATILAN HESAPLARIN TEK BİR ORTAK ÖZELLİĞİ VAR”
Özel, “Hangi görüşten olursa olsun, kapatılan hesapların tek bir ortak özelliği var: Siyasi iktidarın tarafını tutmuyor olmaları…” ifadelerini kullandı.
“İKTİDARA MUHALEFET ETMEK SUÇ HALİNE GETİRİLEMEZ”
Erişim engeli kararlarında “milli güvenlik” gerekçesinin kullanılmasına tepki gösteren Özel, şu ifadeleri kullandı:
“Herhangi bir sosyal medya hesabı, siyasi görüşünden dolayı milli güvenliğe tehdit sayılamaz. Milli güvenliğimiz, iktidarın siyasi hamlelerine konu edilemez. İktidara muhalefet etmek suç haline getirilemez.”
X VE INSTAGRAM’A ÇAĞRI: “YANLIŞ TARAFTA DURMAMALISINIZ”
Özel, paylaşımında X ve Instagram yönetimlerine de seslendi. Platformların alınan kararları uygulamasını eleştiren Özel, şöyle devam etti:
“X ve Instagram platformlarını uyarıyoruz: İktidar partisinin antidemokratik talepleri üzerine aldığınız kararları yakından takip ediyoruz.
Unutmayın sizin de Türkiye’deki gücünüz bir avuç iktidar yanlısı muhteristen değil milyonlarca kullanıcınızdan geliyor ve siz bu süreçte yanlış tarafta durmamalısınız.”
“86 MİLYON YURTTAŞIMIZ DÜŞÜNCE VE KANAAT ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİPTİR”
Özel, platformları “haksız sansür uygulamalarının parçası olmamaya” çağırarak, “Türkiye, bir avuç insanın; neyi okuyacağımıza, neyi izleyeceğimize, hangi düşünceyi dinleyeceğimize karar verdiği bir ülke olmayacak” ifadelerini kullandı.
Özel açıklamasını, “86 milyon yurttaşımız, düşünce ve kanaat özgürlüğüne sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti de bir siyasi partiden büyüktür” sözleriyle tamamladı.




