Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36'ıncı Hukuk Dairesi CHP'nin 4-5 Kasım 2023 38'inci Olağan Kurultayı hakkında mutlak butlan kararı verdi. Mutlak butlan kararının ardından CHP’nin Genel Başkanı yeniden Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Kararın verilmesinin ardından Türkiye siyasetinde gece boyu ışıklar kapanmadı. Gece saatlerinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Merkezi’ne giderek Özgür Özel ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.
Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından Özdağ, basın açıklamasında bulundu. Sürece dair açıklamalarda bulunan Özdağ, “Bu mevcut süreçte de Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu kararlar bir anayasal kurum olarak, yüksek mahkeme olarak ortadayken, herhangi bir mahkemenin aldığı kararla siyasete bu şekilde müdahale etmek, demokratik hukuk devletinde doğrusu kolay kolay rastlanabilecek ve kabul edilebilecek bir husus değildir” dedi.
Özel’e ithafen açıklamalar yapan Özdağ, “Keşke hiç böyle bir karar alınmasaydı. Sayın Genel Başkanım, size ve arkadaşlarınıza içtenlikle demokrasi ve hukuk mücadelenizde başarılar dilerim. Biz de bu mücadelenin içerisindeyiz” diye konuştu.




