Türkiye Komünist Partisi (TKP) Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nındaki otoparkın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli hale getirilmesini protesto etti.

Özgün karakterine zarar verecek

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Bornova'nın kalbinde yer alan önemli bir kamusal alan olarak yıllardır halkımızın nefes aldığı, dinlendiği ve sosyal etkileşimde bulunduğu bir mekan olmuştur. Ancak, son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlar, bu değerli alanın kamusal karakterini tehdit etmektedir.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın otoparkının İZELMAN'a devredilerek ücretli hale getirilmesi, öncelikle karavancıları çıkartma bahanesiyle sunulmuş ancak şu an tüm yurttaşlar için ücretli olacağı ortaya çıkmıştır.

Bu durum, kamusal alanın kullanımını kısıtlayarak halkın doğal bir nefes alma alanından mahrum bırakılmasına neden olacaktır. Ayrıca, konaklamanın yasaklanması gibi kısıtlamalar, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın özgün karakterine zarar verecektir.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, tüm özellikleriyle korunmalı ve kamusal yarar gözetilerek tüm yurttaşların ücretsiz olarak kullanımına açık kalmalıdır. Bizler, Türkiye Komünist Partisi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, halkın taleplerini dikkate almaya ve doğal mirasımızı korumaya davet ediyoruz.

Editör: Duygu Kaya