Buca’nın tanınan ve sevilen isimlerinden İYİ Parti Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, CHP’den iki kez Buca Belediye Başkan Adayı Adayı olmuştu. Nezir, 2019 yılındaki yerel seçimlerde CHP’den Buca Belediye Başkan Adayı gösterilmiş ve ardından adaylığı geri çekilerek, başka bir ismi aday yapılmıştı. Buna rağmen Mart 2024 yerel seçimleri için yeniden CHP’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Nezir, verilen sözlere rağmen aday olmaması üzerine partisinden istifa etmişti. Nezir, İYİ Partiden Buca Belediye Başkan Adayı gösterilerek seçimlere dahil olmuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İzmir programı dahilinde Buca Kasaplar Meydanında düzenlenen mitingde İYİ Parti Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir’in seçim ofisine karşı sert açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Küsüp, oy bölenleri bir daha partinin kapısından içeri sokmayacağım” sözlerine İYİ Parti Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla cevap verdi.

“Sanırım Özgür Özel unutmuş”

Seçim yasaklarına rağmen CHP Genel Başkanı Özel’in ve adayının kendisinin seçim ofisi önünde miting yapmasına karşılık, tüm programını iptal edip herhangi bir provokasyona mahal vermemek adına seçim ofisinde bulunduğunu ifade eden İYİ Parti Buca Adayı Nezir, “Ben seçim döneminin hassasiyeti ile bu kadar duyarlı davranırken Sayın Özgür Özel'in büromun önünde ısrarla miting yaparak, bana ve arkadaşlarıma nezaket kuralları dışında davranmıştır. Ayrıca, konuşma esnasında yüzünü benim seçim ofisime doğru dönerek, ‘Birileri aday yapılmayınca, kapıyı çarpıp başka partiye gitti’ diye söylemde bulundu. Sanırım Sayın Özgür Özel unutmuş. Ben 2019 yılında belediye başkanı adayı gösterilmiş ve son dakika sorumsuz bazı parti yöneticileri tarafından dahili olmadığım yalan ve iftira ile kurgulanmış bir tezgah ile tarafıma kumpas yapılmıştır. O dönemki Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçeği yansıtmayıp, yalan yanlış bilgiler verilerek kendisi aldatılmış; benim yerime Erhan Kılıç'ın ismi Seçim Kuruluna verilmiş ve Buca kamuoyu da aldatılmıştır. Buna rağmen ben partimden ayrılmadım. Çünkü o gün CHP Genel Başkanlık koltuğunda yani Atatürk'ün koltuğunda adalet için 500 kilometre yol yürümüş, adaletine inandığımız bir genel başkan vardı. Ve biz Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi her ne arar isen kendinde ara dedik ve siyasi çalışmalarımıza 5 yıl daha devam ettik” sözlerini kaydetti.

“Umarım bu entrikalar sizde alışkanlık haline gelmez”

İYİ Parti Buca Adayı Nezir, “Yıl 2024, yine aday adayı oldum. 2019’daki adaylığımda İl Başkanlığı görevinde olan ve o gün adaylığımı haksız bir biçimde entrikalarla elimden alan; bugün MYK ve Parti sözcüsü olan Deniz Yücel tarafından bana şu sözler söylenmiştir: “Suat Başkan, benim de partinin de 2019 yılından sana borcu var. Bu borcun üstümüzde kalmasını istemiyoruz. Zaten anketlerde açık ara farkla önde çıkıyorsun. Senin arkanda ciddi kamuoyu desteği olduğunu da biliyorum. Buca'da en yüksek oyu seninle alacağımızı biliyorum. Hiç şüphen olmasın, yolumuza da seninle devam edeceğiz.” 
Bu ifadelerden sonra 2019 yılına benzer bir kurgu ile tekrar karşılaşınca kendimden öte Buca'nın kaderini bir kişinin iki dudağı arasında bırakılmasına razı gelemezdim. İşte burada bir karar vermek zorunda kaldım… Benim size söyleyebileceğim tek şey, umarım bundan sonra bu entrikalar sizde ve bazı arkadaşlarınızla alışkanlık haline gelmez” mesajını verdi.

“Benim Atatürk sevdam banknotlar üzerinde değil”

“Atatürk’ün partisini terk etti” diyerek yüklenen CHP Genel Başkanı Özel’e Nezir, “Sayın Özel benim için Atatürk'ün partisini terk ettiğimi söylüyorsunuz. Aslında size hak ettiğiniz üslupla cevap vermek isterim ancak, oturduğunuz koltuğun anlamı ve ağırlığı ile benim nezaketim buna müsaade etmiyor. Benim çocuklarıma bırakacağım en güzel miras Atatürk sevgisidir. Benim Atatürk sevdam, sağınızda solunuzda dikilen arkadaşlarınız gibi üzerinde Atatürk resmi olan banknotlara değil. Atatürkçülüğüm ve Atatürk sevgim Anıtkabir'de yatan, kalbimizde ölümsüzleşen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'edir. Tüm kışkırtmalara rağmen seçimin selameti açısından bir Buca hoşgörüsüyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreci zaferle taçlandıracağımızdan şüphemiz yoktur” dedi.

Editör: Esra Seyirden