Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına giderek 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçti. CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Tanju Çelik yüzde 51,53 oy alarak Bergama Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. 

Başkan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belediye içinde olağan dışı birtakım iş ve işlemlerin gerçekleştiğine yönelik duyumlar aldığını belirterek, Bergamalılara ve çalışma arkadaşlarına yönelik bir duyuru yayıptı. 


Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

“Hepinizin bildiği üzere 31 Mart yerel seçimleri neticesinde halkımızın büyük teveccühüyle göreve gelmiş bulunmaktayız. Mazbatamızı alarak Bergama' mıza hizmet etmek için sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak bu geçiş döneminde belediye içinde olağan dışı birtakım iş ve işlemlerin gerçekleştiğine yönelik duyumlar alıyorum. 

Değerli çalışma arkadaşlarım, Halkın iradesinden daha büyük bir irade yoktur. Halkın iradesinin tecelli ettiği bir ortamda sizden ricam, bu noktadan sonra hukuk dışı hiçbir uygulamaya geçit vermemenizdir. Ayrıca yetki sahibi olanlardan da ricam müstakbel çalışma arkadaşlarımı hukuken sıkıntıya sokacak iş ve işlemlerden uzak durmasıdır. 
Seçim süreci ve seçim günü oluşan sükunet ortamının bozulmaması ve belediye çalışanlarımızın selameti adına uyarılarımızın dikkate alınmasını talep ediyor, hepinize hayırlı günler diliyorum.”

İşte o açıklama: 
Tanju Celik Aciklama

Editör: Esra Seyirden