Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Mahallesi'nde sabah saatlerinde orman yangını çıktı.

Yangına müdahale başladı

Ormanlık alandan yükselen dumanları gören çevre sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarın ardından harekete geçen ekipler bölgeye sevk edildi.

Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangın alanına yönlendirildi. Yangının yayılmasını önlemek için hem hava araçlarıyla hem de kara ekipleriyle yoğun bir söndürme çalışması yürütülüyor.

Yangın kontrol altına alındı

Bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri bölgedeki turistik tesislere sıçramadan kontrol altına aldı. Bölgede soğutma çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Orman yangınlarına karşı önlem: Havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim’e kadar yasaklandı
Orman yangınlarına karşı önlem: Havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim’e kadar yasaklandı
İçeriği Görüntüle

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ile Belediye Başkanı Evren Tezcan, yangın sonrasında bölgede incelemelerde bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: İHA