Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Milliyetçiler Dayanışma Platformu olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Okuyan şunları söyledi:

“Milliyetçi Dayanışma Platformu olarak bir değerlendirme yapılarak Anadolu’daki milliyetçilerle temas kurduk. 64 ildeki görüşmelerle bu kararı aldık. Arkadaşlar, morallerinin çok bozuk olduğu ve seçimde oy kullanmayacaklarını belirttiler. Artı eksi değerlendirmeleri bir kenara bırakıp ortak karar alalım dedik.”

“Oğan’ın kararı milliyetçi camiada infial yarattı”

Okuyan Cumhur İttifakı’nın adayını destekleyen Sinan Oğan’a şu sözlerle tepki gösterdi:

“Birinci turda ben ve benim gibi arkadaşların çoğu Sinan Oğan’a oy verdik. Ama Oğan’ın son hamlesi bizim camiada büyük bir infial yarattı. Biz ATA İttifakı’nın adayı olduğu için Sinan Oğan’a oy verdik. Ama o enterasan bir çizgide devam ediyor. Yolu açık olsun.”

“Kılıçdaroğlu’nun Özdağ’ı bakan olarak değerlendirmesini istiyoruz”

Okuyan, “Sayın Kılıçdaroğlu, keşke Sayın Genel Başkan Özdağ’ı İçişleri Bakanı olarak, partiden birkaç kişiyi de en iyi yerlerde değerlendirse. Bu bizim samimi bir isteğimiz ve talebimizdir.” dedi.

Okuyan’ın ardından konuşma yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise şunları söyledi:

“Bu kadar seçimi. Türkiye göçmenistan mı olacak yoksa Türkiye olarak mı kalacak, bunu referandum olarak görüyoruz. Türk halkının, örtülü istilaya ‘hayır’ diyeceğini düşünüyoruz. Sadece istilaya ‘hayır’ demekle kalmayacaksınız. Terör örgütleriyle etkili stratejik uzun vadeli bir mücadelenin de yaşama geçirilmesine şahit olacaksınız. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, hassasiyetlerini bu süreçte net bir şekilde ortaya koymuştur. Türk milletinin varlığını ve birliğini korumak için terörizmle de en etkili şekilde mücadele etmelidir. Zafer Partisi bunun güvencesidir. 13 milyon sığınmacının vatanlarına insan haklarına uygun ve Türk halkının menfaatlerinin korunduğu şekilde gönderilmesinin güvencesidir. Pazar günü yapılacak seçimde, Türk halkından oyunu Türkiye’yi geri almak ve göçmenistan olmasına izin vermeyecek şekilde kullanmasını rica ediyorum.”

“Erdoğan’ın Oğan’a ‘eleman’ demesi hiç şık olmamıştır”

Özdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sinan Oğan’a ‘eleman’ diye hitap etmesiyle ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Doğrusu ben Erdoğan’ın bu ifadesini şık bulmadım. Bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı adaylığı yapmış birinden bahsederken ‘eleman’ demesi hiç şık olmamıştır. Ama Erdoğan bu kabalıkları çok yapıyor. Onun dışında dedikodulara cevap verecek durumda değiliz. Neticede bir siyasi tercihtir bu.