Ünlü sunucu Metin Uca'dan gece saatlerinde acı haber geldi. Bir süredir hastanede tedavi altında olan Uca, hayatını kaybetti.

Uca'nın vasiyeti de ortaya çıktı. Uca'nın son röportajını YouTube kanalı olan Haber Bahane'ye verdiği öğrenildi.

Güzel bir şekilde öleceğini düşündüğünü belirten Uca, "Öldükten sonra yakılıp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini isterdim" ifadelerini kullanmış.

Yalnızlık korkun var mı? sorusuna yanıt veren Uca şu ifadeleri kullanmış: "60 yaşındayım ve yalnızım. Aman bana bir şey olursa diye bir kadınla birlikte olma taraftarı değilim. Bu o kadına haksızlık olur. Kendi adıma yetmeye çalışıyorum. Ölümden de korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum"

İki yüzlü cenaze törenlerini istemiyorum

Uca vasiyetinden de bahsederek şu ifadeleri kullanmış: "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum. "

Editör: Özlem Çimen Durmaz