İZ GAZETE – Antalya Cumhuriyet başsavcılığı tarafından Mustafa Aykara isimli yurttaşın hakkında açılan soruşturmada 13 Şubat’ta sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alındığı ve iddianamede terörü, suçu, suçluyu övme gibi suçlamaların yanında gazetemiz genel yayın yönetmeni Ümit Kartal’ın gözaltına alındığı süreçte yaptığı paylaşım da suç unsuru sayıldı.

Aynı zamanda Gıda-İş Antalya sorumlusu olan Aykara’nın sosyal medya sitesi facebook’ta ‘İz gazete genel yayın yönetmeni Ümit Kartal yalnız değildir! İz gazete’ başlığıyla yaptığı paylaşım iddianamede yer aldı.

Aykara’nın 8 gün gözaltında tutulduktan sonra savcılık sorgusu sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, daha sonrasında da bu soruşturmadan beraat ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Ümit Kartal geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir haberden ötürü gözaltına alınmış, 3 gün gözaltında tutulup savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılmıştı. Bu süreçte birçok kesimden, birçok platformda ‘Ümit Kartal yalnız değildir’ ifadeleri ile destek verilmişti.

Editör: Haber Merkezi