CEREN DUMAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır gazetemizi ziyaret etti. İz Gazete çalışanları ve Ümit Kartal'a geçmiş olsun dileklerini ileten Bayır, böylesi dönemlerde yan yana durmanın önemine vurgu yaptı.

“BARIŞ İSTEMENİN SUÇ OLMADIĞI BİR ÜLKE İSTİYORUM”

Ziyaretinde basın ve ifade özgürlüklerinin ayaklar altına alındığına değinen Tacettin Bayır, “AKP iktidarı satılmış kalemler, yandaş medya hariç kim özgürlüğü ve barışı istiyorsa bunlara gözdağı vererek susturma taktiği uyguluyor. Gücü yettiğini alıyor, gözaltında tutuyor, biraz daha yalan dolanla altını beslerse Enis Berberoğlu örneğinde olduğu gibi içerde tutuyor. Eğer mevcut hakimler, savcılar kadrolar elinde olsaydı inanları belki Tuncay Özkan, Mustafa Balbay gibi yıllarca alacaktı içeri.” ifadelerini kullandı.

“TEK SESLİ BİR MEDYA İSTENİYOR”

İktidarın kendilerine tabii olmayan medyayı bir şekilde susturmaya alıştığını belirten Bayır, “Sistem aynı, tek sesli bir medya istiyor. İz Gazetenin başına gelen de budur. Bu bir gözdağı verme eylemidir. Ama bizim tanıdığımız kadarıyla ne İz Gazete çalışanları, ne de Ümit Kartal böyle şeylere pabuç bırakmaz. Bildiği doğruyu yazar, kalemini de satmaz. Yoluna devam eder. Hiç kimseye de borcumuz, harcımız, gebeliğimiz olmadığına göre, dönen varsa da dönsün yolundan ben dönmezsem yolumdan deriz devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ziyareti sırasında Genel Yayın Yönetmenimizin gözaltına alınmasına yönelik geçmiş olsun dileklerini ileten Bayır, “Bir daha yaşanmamasını yazanların, çizenlerin özgürce barış için kardeşlik için yazmalarını diliyorum. Barış istemenin suç olmadığı bir ülke istiyorum. Bunu ya yapacağız ya da yapacağız. İktidarın kendi kendine gitmesi bir hayal olur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi