İzmir Gazeteciler Cemiyeti seçime giderken Özgür İGC Grubu 12 Nisan 2021’de açıkladığı projeleri detaylandırmaya devam ediyor. Özgür İGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “İzmirli gazetecilerin siyasetten spora, ekonomiden sanata, kent yaşamından mizaha, mesleki anılardan iz bırakan isimlere dek hayatın her alanına dair yazdığı kitapları, kültür dünyamıza kazandıracağız. 75 yıllık Cemiyetimiz, bu deneyim zenginliğine yakışan İGC Yayınevi ile bir “İzmir basın külliyatı” oluşturacak. Bir okuryazarlık mesleği olan gazetecilik, okulların ve okurların kaynakçalarına giren yayınlara sahip olacak. Çalışmalarımız kapsamında Yayın Komisyonu oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Özgür İGC Grubu’nun açıklaması şöyle: 

Yazdığı kitapları meslek örgütü aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmak İzmirli gazetecilerin de hakkı 

Düşünce ve ifade özgürlüğü üzerinde yükselen gazetecilik, bir fikir mesleğidir. Kamu adına doğru, güvenilir, teyit edilmiş bilginin peşinde koşan; haber niteliğindeki bilgileri basın yayın organlarında kamuoyuyla paylaşan gazeteciler, derinlemesine birikime sahip olur. 

Olayları ve olguları çok yönlü kavrayabilme, tahlil edebilme, okurların ufkunu zenginleştirme nitelikleriyle toplumların fikir önderleri olan gazeteciler, bu birikimlerini gelecek kuşaklara aktarır. Üretilen metinler zamanla haberin sınırlarını aşar; gazetecinin, çalıştığı alanlara dair araştırmaları, röportajları, analizleri, yorumları, gözlemleri, anıları kitaplara dönüşür. 

İzmirli gazetecilerin siyasetten spora, ekonomiden sanata, kent yaşamından mizaha, mesleki anılardan iz bırakan isimlere dek hayatın her alanına dair yazdığı kitapları, kültür dünyamıza kazandıracağız. 

12 Nisan 2021’de, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimine talip olduğumuzu kamuoyuna duyurduğumuz ilk açıklama metnimizde de belirttiğimiz gibi İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yayınevi kuracağız. Çalışmalarımız kapsamında Yayın Komisyonu oluşturacağız. İzmirli gazetecilerin mesleki deneyimlerine dayanarak dil zenginliği içinde yazdığı kitapları yayımlayacağız. Yine aynı açıklama metnimizde duyurduğumuz gibi, kurmayı planladığımız basın merkezinde, üyelerimizin kültürel ürünlerine dair imza günleri, fotoğraf sergileri, söyleşiler düzenleyeceğiz. 

75 yıllık Cemiyetimiz, bu deneyim zenginliğine yakışan İGC Yayınevi ile bir “İzmir basın külliyatı” oluşturacak. Bir okuryazarlık mesleği olan gazetecilik, okulların ve okurların kaynakçalarına giren yayınlara sahip olacak. 

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. 

Editör: Haber Merkezi