İZ GAZETE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Mart Salı günü yaptığı grup toplantısı sırasında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlamıştı. Yayın sırasında Facebook'un "Face effects" eklentisiyle yayın yapıldığı fark edilmemiş, 18 dakika boyunca Kılıçdaroğlu'nu "Sakallı-büyücü şapkalı" ve "Siyah gözlüklü-fötr şapkalı" gösteren uygulama ile yayına devam edilmişti.

Olay sonrasında CHP İzmir Miletvekili Tacettin Bayır'ın basın danışmanlığını yürüten Fırat Toprak bir açıklama yaparak Bayır'ın danışmanlığından istifa ettiğini duyurdu. Fırat Toprak konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı;

"3 senedir beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum, ağabeyim Tacettin Bayır'ın danışmanlığından, Salı günkü grup toplantısında vekilimin şahsi Facebook sayfasından gerçekleştirdiğim canlı yayınının bir hata sonucu farklı olarak yayınlamasından dolayı, kendisini zor durumda bırakmamak adına istifamı sundum. Danışmanlıkta hataya yer yoktur. Sehven yapılan yayından ötürü, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yayında olan herkesten özür diliyorum.

Sehven paylaşılan yayının görüntüsü şu şekilde

Editör: Haber Merkezi