İZ GAZETE - Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 22 yıl önce bugün gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen polislerce darpedilerek öldürüldü.

Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye Cezaevi'ne düzenlenen operasyonda öldürülen tutukluların cenazesi sırasında haber yapmaya çalışırken yüzlerce kişiyle birlikte gözaltına alındı. Diğer gözaltına alınan yurttaşlarla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na getirilen Göktepe burada şiddetli dayağa maruz kalarak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili 350'nin üzerinde müdahil avukat, dönemin İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve olay günü Eyüp’te görev yapan polisler hakkında ‘kasten adam öldürmek’ gibi bir dizi suçtan soruşturma açılmasını istedi. Göktepe'ye şiddet uygulayan beş polis ‘kastı aşan şekilde insan öldürmek’ (öldürme niyeti bulunmadan, taksirle) ve ‘faili belli olmayacak şekilde insan öldürmek’ suçlarından yedi yıl altı ay hapis cezasına çarptırılırken, bir polis memuru da Yargıtay'ın kararı bozmasından sonra 20 ay hapis ve beş ay kamu hizmetinden uzaklaştırma cezası aldı.

Göktepe katledilişinin 22. yılında sosyal medyada unutulmadı. Twitter'da gündemin üst sıralarında yer alan Metin Göktepe için Cumhuriyet Halk Partisi İzmir vekilleri Zeynep Altıok Akatlı ve Mustafa Balbay birer paylaşımda bulundular.

Zeynep Altıok Akatlı paylaşımında basın özgürlüğüne dikkat çekerek "Neler ölmedi ki Metin'le birlikte; Basın Özgürlüğü, Insan Hakları ve Demokrasi." ifadelerini kullandı.

Mustafa Balbay ise, "Göktepe'nin gazetecilik aşkını kutluyor, saygıyla anıyoruz." paylaşımında bulundu.

İşte o paylaşımlar

Editör: Haber Merkezi