21 Ocak 2016’da kurulan gazetemizin 1. Yıl Buluşması, İzmir Sanat’ta Haluk Tolga İlhan konseri eşliğinde gerçekleşti.

Yüzlerce kişinin katıldığı buluşmaya; CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Parti Meclisi üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Yönetim Kurulu üyesi Utku Gümrükçü, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı Cevat Düzci, İzmir Artvinliler Derneği Başkanı İrfan Emiralioğlu katıldı.

Milletvekilleri, sendikacılar ve kurum temsilcilerinin İz Gazete’nin 1. Yılına dair video mesajlarının gösterimi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İz Gazete ve İz Dergi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal yaptı.

Ocak ayı içerisinde yaşamını yitiren gazetecileri anan Kartal şöyle dedi: “Gazetemizi, çok mütevazi ve sınırlı imkanlarla kurduk. Şöyle ki, yayına başladığımızda fotoğraf makinamız dahi yoktu. Bunu neden ifade ediyorum? Günümüzde, bir gazete kurmak için belli bir sermaye grubunun ya da siyasi odağın hizmetçisi olmak gerekiyor. Öyle olması gerektiği dayatılıyor.  En popüler ifade ile ‘yandaş’ olmayanın gazete olamadığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde gazetemizi, geçmişten bu güne miras kalan gazetecilik ilkelerine ve emek yoğun, umut dolu çabalarımıza güvenerek kurduk. Başka da bir şeye güvenmedik. Sadece bu ay içerisinde kaybettiğimiz üç isim dahi, geleneğimizi tarif etmesi bakımında yeterli: Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu… Saygı ve sevgiyle anıyor, izlerinden yürümeye gayret edeceğimizi ilan ediyoruz.”

TEŞEKKÜR YETMEZ

Gazetenin kurulmasına, büyümesine, sesinin duyulmasına katkı sunan, sayfasına fotoğraf çeken, yazısına virgül koyan, dergisine abone olup, haberine yorum yapan, en ufak katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini vurgulayan Kartal, gazetecilik açısından yalnız olmadıklarını ve yalnız olmamak için de özel bir çaba sarf ettiklerini ifade ederek “Bu anlamda, Evrensel, BirGün, Cumhuriyet, Sözcü gazetelerine; ODA TV’ye, DİHABER’e; Sol, ABC, İleri Haber, Siyasi Haber, Redaktif, Demokrat Haber’e; Can Radyo’ya haberlerini bizimle paylaştığı için, haberlerimize yer verdiği için teşekkürü borç biliriz.  Hem bizim için, hem saydığım bu değerli yayın organları için, sadece teşekkür etmek yetmez, omuz vermeliyiz, destek olmalıyız, abone olmalı, okurunu arttırmalıyız. Görevdir hepimize…” dedi.

İZMİR’İN EN 'HAYIR'LI GAZETESİ

Bir süredir gazetenin birinci yılına dair slogan aradıklarını ifade eden Kartal, dönemsel olarak özel bir slogan bulduklarını ifade etti. Kartal, “Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Birinci yıl sloganımızı bulduk: İzmir'in en 'hayır’lı gazetesi bir yaşında. Söz veriyoruz buna layık olmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

İZ BIRAKANLAR 2016 ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gazetenin 1. Yıl Buluşması’nda ayrıca, 2016 yılında İzmir’de iz bırakan toplumsal değerlere de ‘İz Bırakanlar 2016’ ödülleri verildi.

Menderes’te yaşları 6 ila 11 arasında değişen 6 kız çocuğuna okul müdürü tarafından yapılan cinsel istismarı ortaya çıkararak sembolleşen öğretmen Saadet Özkan’a ödülünü gazetemiz yazarı Handan Gökçek verdi.

İzmir Hatay’daki kuaför salonunun camına ‘Çocuk geline hayır! 18 yaşından küçüklere gelin tacı değil, papatya takıyorum’ yazarak gündem oluşturan kuaför Seval Alyürek ödülünü gazetemizin genç yazarı İrem Karabatak’tan aldı.

Kumru Konak öğretmenin tedavisi için başarıyla tamamlanan dayanışma kampanyasını örgütleyenler adına Birkan Acar’a verilecek ödül, Acar üyesi olduğu sendikanın genel kurulunda olduğu için katılamayınca DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı’ya verildi. Kumru Konak dayanışmasına ödülü, gazetemiz yazarı sevilen tiyatrocu Orçun Masatçı verdi. 

Karşıyaka Belediyesi’nin namı ülke sathına yayılan ‘Sana ne’ sloganlı 8 Mart afişlerinin yaratıcısı Engin Ağır’a ‘İz Bırakanlar 2016 ödülünü gazetemiz editörü Demet Hamurcuoğlu tarafından verildi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerden genç evli çift Gülhan ve Yılmaz Elmascan anısına Çiğli’de Barış Kütüphanesi kurulmasına öncülük eden öğretmen Sadık Şahin Boya’ya ödülünü ise kütüphane çalışmasında beraber çalıştıkları gazetemiz yazarı Ramis Sağlam verdi. Boya, kütüphanenin oluşmasına vesile olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a teşekkür etti.

AHMET ŞIK’A SELAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzusu Projesi’nden kentteki mülteci çocukların da faydalanabilmesi için 220’nin üzerinde kurumdan imza toplayarak mülteci çocuklara ücretsiz süt hakkı kazanan Konak Kent Konseyi’ne verilen ödülü başkan Hamit Mumcu gazetemiz yazarlarından Tanzer Kantik’in elinden aldı.

Mumcu, ödülünü tutuklu gazeteci Ahmet Şık için almak istediğini söyledi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ

Etkinlikte, kurulduğu günden bu yana İz Gazete ve İz Dergi’ye verdikleri değerden ötürü üç isme de teşekkür plaketi verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir milletvekili Murat Bakan ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür plaketlerini gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal verdi. 

Yoğun programından ötürü etkinliğe katılamayan Zeynep Altıok’un ödülünü de CHP İzmir milletvekili Murat Bakan aldı. Bakan, İzmir’e TBMM’deki anayasa değişikliğine karşı mücadeleden sonra yeni döndüklerini ifade etti.

İz Gazete’nin ‘Hayır’ mücadelesinde de önemli rol oynayacağına inandığını ifade eden Bakan, “Yolları açık olsun” dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da “Özgür medyaya ihtiyacın her geçen gün daha da hissedildiği bugünlerde bizlere haberciliğiyle nefes aldıran İz Gazete’nin 1. Yaşı kutlu olsun” dedi.

HALAYLARLA BİTTİ

Etkinlikte ödül alanlara, gazete ve dergimizin Ankara temsilcisi Yasin Aksu’nun hazırladığı ‘Saat Kulesi’ hediyesi de takdim edildi. Aksu, TBMM’deki çalışma temposundan ötürü katılamadığı etkinliğe kutlama mesajı gönderdi.

Etkinlik ödül töreninin ardından sevilen sanatçı Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle devam etti. Coşkuyla süren konserde katılımcılar Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle halaylar çekti.

Editör: Haber Merkezi