Geçtiğimiz yıl yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 31 Ağustos 2017 tarihinde hayata gözlerini yuman İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve TRT İzmir Televizyonu yapımcı-yönetmeni İsmail Recep Geçmen ölümünün birinci yılında sevdikleri tarafından özlemle anıldı.

Geçmen için düzenlenen anma törenine eşi Nurcan Geçmen, oğlu Deniz Geçmen'in yanı sıra İGC Başkanı Misket Dikmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda mesai arkadaşı, gazeteci dostları ve sevenleri katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Geçmen’i belleklerde bıraktığı güzel anılar ve imza attığı belgesellerle her zaman anımsayacaklarını söyledi. Dikmen, “O hep bizimle birlikte. 11 Eylül İsmail Geçmen’in doğum günü, ona bir doğum günü hediyemiz var. Fotoğraflarından oluşan bir sergi açacağız, ayrıca kitabıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

O MAVİ GÖZLÜ BİR DEVDİ

Törene katılanlara teşekkür eden İsmail Ragıp Geçmen'in eşi Nurcan Geçmen de şunları söyledi: “Acım ve özlemim tarifsiz. O bizim mavi gözlü devimizdi. Tüm dostlarına, bizi arayan ve buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bunları gördükçe yüreğimiz bir nebze rahatlıyor. O bana hep güçlü bir kadın olduğumu söylerdi, aynı zamanda bana güç katardı” diye konuştu.

İsmail Ragıp Geçmen’in oğlu Deniz Geçmen ise, “Her kayıp tabi ki acı ve her insanın babası özel ama bizim babamla aramızda olan ilişki biraz daha farklıydı. Beni sevgiyle ve baba sıcaklığıyla büyüttü. Her fikrimde, her kararımda, yaşadığım her şeyde onu görüyor ve özlüyorum. Gözlerimi kapattığımda onun çok uzakta olduğunu hissetmiyorum, onu hep içimde, kalbimde hissedebiliyorum” şeklinde konuştu.

Anma töreninde İsmail Ragıp Geçmen'in mesai arkadaşları Murat Can Canbay, Binali Erdoğan, Ercan İşsever, KESK Habersen Sendika Şube Yöneticisi Necmi Kupa, Salih Soysal, Ercüment Gürsoy da birer konuşma yaptılar.

Editör: Haber Merkezi