İGC tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet Gazetesi davası sonuçlarının kaygı verici olduğu belirtildi. Verilen ağır kararların demokrasiye ve ifade özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğu belirtilen açıklamada, "gazetecileri teröre destekle ilişkilendirmek aklın alabileceği bir şey değildir." denildi.

İGC tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

Dün Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda mahkemeden çıkan kararlar  kaygılarımızı daha da arttırdı. Tüm iddiaların çürütüldüğü  düşüncesinde birleşilen davadan çıkan kararlar vicdanları yaralamıştır.Kararların üst mahkemeden döneceğini umuyoruz. Bu ağır cezalarla demokrasimiz ve ifade özgürlüğü yine büyük bir darbe almıştır. Halka rağmen, halka karşı haber alma özgürlüğü büyük bir darbe almıştır.

Bu kararlar demokratik toplum düzeniyle, evrensel hukuk kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Anayasa ile güvence altına alınmış haber alma özgürlüğü ihlal edilmektedir. Hukuk ihlal edilmektedir.

Gazetecileri teröre destekle ilişkilendirmek aklın alabileceği bir şey değildir. Gazeteciliğin gereklerini yerine getiren meslektaşlarımız tam da bu nedenle susturulmak istenmektedir.

“Daha çok demokrasi, özgürlük!..” söylemiyle çelişen mahkeme kararları basın ve cumhuriyet tarihimizin kara lekesidir.

Editör: Haber Merkezi