İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için verdiği soru önergesinde Doğan, . “Gazeteci Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesi tesadüf müdür?” ifadelerini kullandı.                                                                       

Doğan'ın soru önergesi şu şekilde:

"Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere göre 8 Ocak 2017 günü İzmir’de EMEP üyesi ve gönüllü evrensel gazetesi dağıtıcısı olan Zeynep Tunçel siyah renkli plakasız bir araçla kaçırılarak darp edilmiştir.  İddialara göre sabah 8.30 sıralarında gizli numaradan aranan Zeynep Tunçel’e, “Kuzenin trafik kazası geçirdi. Bayraklı’ya gelmeniz gerekiyor” denildi. Tunçel bayraklıya vardığında siyah plakasız bir araçtan inen 4 kişi tarafından zorla alıkonularak kaçırıldı. İddialara göre Bayraklı’da tepelik bir yere götürülüp kolları bağlanan Zeynep Tunçel’e ‘Sen nasıl bir insansın, hiç utanman arlanman yok mu, devlete nasıl karşı geliyorsun, gazete dağıtmaktaki amacın ne’ tarzında sorular sorularak işkence edildi. Daha sonra kimliği belirsiz kişiler ‘Sizinle daha işimiz bitmedi, diğer arkadaşlarına söyle siz şerefsizler gününüzü göreceksiniz’ diyerek Zeynep Tunçel’i işkence ettikleri yerde bıraktılar. İzmir gibi bir şehirde Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesi düşündürücüdür.

İLGİLİ HABER: Metin Göktepe'nin ölüm yıl dönümünde Evrensel okurunu kaçırdılar

Bu bağlamda;

Basına yansıyan bu iddialar konusunda bakanlığınızın yürütmekte olduğu bir soruşturma var mıdır? Varsa bu soruşturmanın kapsam ve içeriği nedir?

Kısa süre önce Bayraklı Adliyesi’nde gerçekleştirilen silahlı ve bombalı araçlı saldırı sonrasında İzmir’de siyah renkli plakasız bir aracın dolaşması emniyet güçleri tarafından farkedilmemiş midir? Farkedilmiş ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

Evrensel Gazetesi emekçilerine yönelik saldırı olacağına dair bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet ya da ihbar var mıdır? Var ise nasıl bir önlem aldınız?

Gazeteci Metin Göktepe’nin katledilişinin yıl dönümünde böyle bir olayın gerçekleşmesi tesadüf müdür?
Söz konusu olaya ilişkin emniyet tafaından herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Söz konusu bölgedeki mobese kayıtları incelenmiş midir?

İşkence gördüğünü belirten Zeynep Tunçel’e arkadaşları ile söylenmiş tehditler çerçevesinde herhangi bir önlem alınmış mıdır?"

Editör: Haber Merkezi