HABER-SEN Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada, “Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi ya da ideolojik amaçlı bildiriyi, afişi basmak, çoğaltmak ile bunları kurumların herhangi bir yerine asmak işten çıkarılma gerekçesidir. Binali Erdoğan bu eylemlerden hangisini yaptı?” diye soruldu.

YASALAR YOK SAYILDI

Açıklamada, HABER-SEN üyesi Erdoğan’ın işten çıkarılmasının, TRT’nin farklı seslere tahammül edemediğinin göstergesi olduğuna vurgu yapılarak, “TRT yönetimi, iktidara yaranma için bir kez daha hukuku ayaklar altına almıştır. Binali Erdoğan’ın işine son verilirken sadece hukukun evrensel prensipleri değil, yürürlükteki yasalar bile yok sayıldı” denildi. TRT’nin, sekiz Haber-Sen üyesi olmak üzere toplam 12 çalışan hakkında, sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek soruşturma başlattığının altı çizilen açıklamada, işten çıkartılan Erdoğan işe iade edilene kadar ve haklarında soruşturma açılan çalışanların soruşturmaları geri çekilene kadar hukuksal mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı.

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLLERİ YOK

KESK Eş Genel Başkanı Feray Aytekin, Başbakan Binali Yıldırım’ın “örgütlenme özgürlüğü”ne ilişkin konuşmasında kullandığı, “Hükümete sadık elemanlar istiyoruz” açıklamasını hatırlatarak şunları kaydetti:
“Bugün yaşananlar kamu rejiminin değiştirilmek istendiğinin göstergesi. İş yerlerinde sendikal faaliyet yapmamızın önüne geçmeye çalışıyorlar. Her alanda sindirmeye, baskılamaya çalışıyorlar. En son örneğini önceki gün gördük. Müftülere nikah yetkisini protesto eden kadınlar göz altına alındı. En ufak eleştiriye dahi tahammülleri yok. Haber-Sen’i TRT’den yok etmeye çalışan uygulamaları kınıyoruz.”

ER YA DA GEÇ KAZANACAĞIZ

Haber-Sen’in açıklamasına CHP Milletvekilleri Musa Çam, Barış Yarkadaş ve Şenal Sarıhan da katılım sağladı. Şenal Sarıhan, Türkiye’nin AKP iktidarında hukuk devleti özelliğinden uzaklaştığını belirterek şunları kaydetti:

“Hukukun yok sayıldığı bir ortamda söyleyecek bir şey kalmıyor. Mücadele etmek gerekiyor. Örgütlü yapıları korumak gerekiyor. AKP’nin istediği, iktidara sadık memurlar yaratmak. Oysa ki önemli olan halka sadık, halk için emek veren insanlar yaratmaktır. Hukuksuzluğa dair mücadelemizin er ya da geç kazanılacağını düşünüyorum.”

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi