2 yıldır, izgazete.net’te süresiz yazılarıyla yer alan, İz Dergi’nin çeşitli sayılarına yazılar yazan ekolojist-gezgin Ertuğrul Barka, günlük İz Gazete’de her hafta yazacak. Her Çarşamba okurlarla buluşacak olan Barka’nın Günlük İz Gazete’deki ilk yazısı ise 28 Ağustos günü yayınlanacak. Gazetenin yazar kadrosuna yeni isimler de eklenecek.

ERTUĞRUL BARKA KİMDİR?

1950 yılında İzmir’de doğan ve eğitimini İzmir’de tamamlayan Ertuğrul Barka, kimya mühendisidir. 25 yıl Sanayi Bakanlığı’nda çalışan ve 5 yıl Şube Müdürlüğü yapan Barka, bu görevi nedeniyle de 12 yıl Mahalli Çevre Kurulu üyesi oldu. Ertuğrul Barka 10 yıl TMMOB’a bağlı Kimya Mühendisleri Odası’nın Ege Bölge Başkanlığı görevini  yerine getirdi. Barka, 6 yıl ise JUDO İl Temsilciliği görevinde bulundu. Ekoloji mücadelesi aktivisti ve gezgin olan Ertuğrul Barka, deneyim ve gözlemlerini çeşitli mecralarda okurlarla paylaştı. Sık sık Küba ziyaretleri gerçekleştiren ve Küba tarihine ilgili olan Ertuğrul Barka aynı zamanda José Martí Küba Dostluk Derneği kurucu başkan yardımcılarındandır.

Yazarın eski yazıları için TIKLAYIN

26 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN BAYİLERDE

Gazetemiz 26 Ağustos’tan itibaren İzmir’in dört bir tarafında günlük olarak bayilerde olacak. İzmir’in yerel gazetelerinin aldığı karara uyarak, Pazar günleri hariç her gün çıkacak olan günlük İz Gazete’nin lansmanı ise, 23 Ağustos Cuma günü saat 19’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak.

Editör: Haber Merkezi