İZ GAZETE –İzmir’in yandaş gazetesi Yeni Asır, yerel seçimler öncesinde yine Cumhuriyet Halk Partisi’ni karıştıracak bir habere imza attı. Fatih Şendil imzasıyla yapılan haberde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın bir rapor hazırlayıp Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği ve 15 belediye başkanının değiştirilmesi gerektiğini vurguladığı iddia ediliyor.

EŞİ BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞIYOR

Eşi İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli olan Fatih Şendil imzasıyla yayınlanan haberde, Tuncay Özkan’ın hazırladığı iddia edilen raporun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne 'değişim' çağrısı yapmasına neden olduğu iddia ediliyor. Haberde ayrıca, Tuncay Özkan'ın kendi gönlünden de Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçtiği vurgulanıyor.

SEYİT TORUN: “TAMAMEN ASPARAGAS”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yeni Asır’ın haberi için “Tamamen asparagas” ifadesini kullandı. Torun, “İzmir Yerel Yönetimler Raporu diye hazırlanmış bir rapor yok. Rapor iddiası tamamen gerçek dışı, asparagas. Hiçbir temeli yok” ifadelerini kullandı.  

TUNCAY ÖZKAN’IN TELEFONLARI SUSMUYOR

Haberde ismi geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın telefonlarının sabahın ilk saatlerinden itibaren susmadığı öğrenildi. Özkan’ı arayanlar “Bu haber doğru mu?” diye sordu. Öte yandan haberde Tuncay Özkan’a yakın birkaç ismin de bilerek araya serpiştirilip, haberin gücünün arttırılmaya çalışıldığı konuşuluyor. Genel Merkez’de ayrıca,  “Haberi yaptıranlar kendilerini ele veriyor, hükümet yanlısı gazetenin kimleri desteklediği deşifre oldu.” yorumları da yapılıyor.

“TUNCAY ÖZKAN DÜŞMANLAŞTIRILMAK MI İSTENİYOR?”

Raporu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, uzunca süredir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ‘husumetli’ olduğu biliniyor. Kocaoğlu’nun, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce lehine yaptığı açıklamalar sonrasında, CHP Genel Merkezi’nde etkisinin azaldığı, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olan Özkan ekibinin ise Genel Başkan tarafından eskisinden daha fazla önemsendiği, CHP kulislerinde konuşuluyor. Özkan’a yakın isimler, Yeni Asır’ın haberinin, bu denklemde Tuncay Özkan’ı zora sokmak için Kocaoğlu’na yakın çevrelerce yaptırıldığını düşünüyor. Tuncay Özkan’a yakınlığıyla bilinen CHP’li bir politikacı, “Bu haberle Tuncay Özkan’a operasyon yapılmak isteniyor. Özkan ile mevcut belediye başkanlarının arasını açmak isteyenler var” iddiasında bulundu.

GENEL MERKEZ YENİ ASIR’LA İLİŞKİLERİ MERCEK ALTINA ALACAK

Haberle ilgili gazetemizin ulaştığı kaynaklar, CHP Genel Merkezi’nde haberin kimler tarafından yaptırılmış olabileceğinin konuşulduğunu aktardı. Genel Merkez kaynakları, CHP Genel Merkezi’nin konuya özel görevlendirme yaptırarak, hükümet yanlısı bir gazeteye bu haberin kimler tarafından yaptırıldığının belirlenmesini ve haberin arkasındaki isimlere yaptırım uygulanmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca, hangi dönemlerde hangi isimlerin Yeni Asır gazetesinde özel haberlerinin çıktığı, hangi belediyelerin ne kapsamda ve hangi dönemlerde Yeni Asır gazetesine ve aracı isimlere fatura kestiğinin de araştırılması sağlanacak.

HABER ŞU ŞEKİLDE:

Haberde şu ifadeler yer alıyor: “Çarpıcı önerilerin yer aldığı raporda, Kocaoğlu'nun yerine sırasıyla Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın aday gösterilmesi öneriliyor. Raporda, Batur'un aday gösterilmesi halinde Narlıdere'de avukat Devrim Kırlangıç'ın ilçe belediye başkan adayı yapılması gerektiği kaydediliyor. Karabağ'ın Büyükşehir adayı gösterilmesi halinde CHP'nin seçimlere daha önce Büyükşehir Belediyesi'nde de önemli görevler üstlenen mimar Hasan Topal'la gitmesi gerektiği dile getiriliyor. Büyükşehir adaylığı için 3. seçenekte yer alan Çalkaya'nın yerine ise, yerine CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz'ın ismi öneriliyor. Bu 3 başkanın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılmaması halinde mevcut belediyelerde yeniden aday yapılması da isteniyor.”

14 BAŞKANIN İSMİ ÇİZİLDİ

Yeni Asır’ın haberine göre 14 belediye başkanının değişmesi isteniyor. Haber şu şekilde devam ediyor: “Raporda birçoğunu Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçim döneminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa resti çekip aday gösterilmelerini sağladığı isimler başta olmak üzere 14 ilçe belediye başkanının değişmesi isteniyor. Buna göre, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in yerine Dr. İdris Yavuzyılmaz, Bornova'da Olgun Atila'nın yerine şehir plancısı Okan Karlıdağ, Buca'da Levent Piriştina'nın yerine avukat Heval Savaş Kaya, Çiğli'de Hasan Arslan'ın yerine CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Foça'da Gökhan Demirağ'ın yerine CHP Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer, Gaziemir'de Halil İbrahim Şenol'un yerine Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, Karaburun'da Ahmet Çakır'ın yerine CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Karabağlar'da Muhittin Selvitopu'nun yerine CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay, Karşıyaka'da Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yerine geçen dönemki Başkanı Cevat Durak, Konak'ta Sema Pekdaş'ın yerine CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Menemen'de Tahir Şahin'in yerine Serdar Aksoy, Çeşme'de Muhittin Dalgıç'ın yerine Hakkı Berksü, Tire'de Tayfur Çiçek'in yerine CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Urla'da Sibel Uyar'ın yerine de CHP Urla İlçe eski Başkanı Bahri Yalaz'ın belediye başkan adayı gösterilmesi öneriliyor.

Aynı raporun 2014 seçimlerinde kaybedilen ilçe belediyeleri bölümünde de Aliağa için Özcan Durmaz, Kınık için Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Kiraz için İşadamı Salim Özkarakaş, Menderes için turizmci Şinasi Akçay, Ödemiş için gıda mühendisi Remzi Boyacıoğlu, Selçuk için Emir Cömert, Torbalı için genç işadamı Övünç Demir ve Kemalpaşa için de İlçe Ziraat Odası Başkanı Bülent Ali Oray'ın isimleri öneriliyor.

Hazırlanan raporda Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin başarılı oldukları savunularak, yeniden aday gösterilmeleri talep ediliyor.”