Şebnem Bursalı, Takvim gazetesindeki bugünkü “‘Atam izindeyiz’ yerine ‘Hocam izindeyiz’ diyen CHP’liler” başlıklı yazısında, Gülen Cemaati’nin İzmir’de CHP’ye destek verdiğini şu ifadelerle öne sürdü:

“MeclisGenel Kurulu'nda AK Partili Hamza Dağ ile CHP'li Özgür Özel arasındaki tartışmayı izlerken hafızam beni 2014 yılının başlarına götürdü. İzmir'de Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni olarak yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasetin nabzını tutmaya çalışıyordum. AK Parti'nin adayı bugünün Başbakanı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı ise mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'ydu. FETÖ var gücüyle sahada Aziz Kocaoğlu'na çalışıyordu. FETÖ'nün abileri, ablaları kapı kapı dolaşıp CHP'ye oy istiyordu. Örgüte ait Yamanlar Koleji'ndeki militan öğretmenler akşamları velilere telefon açıyor, "Oyunuzu CHP adayına atın" talimatı veriyordu. Bu anlattıklarımı İzmir'de yaşayan herkes bilir.”

Bursalı’nın bu yazısı ardından @super_titiz adlı twitter kullanıcısı, yandaş yazarın Gülen Cemaati’yle yakın ilişkili olduğu geçmişini ortaya döktü. “Anlat anla dinliyoruz” mesajıyla Bursalı’nın Fethullah Gülen’le çekilmiş fotoğrafını ve Türkçe olimpiyatlarına katıldığına dair eski bir tweetini alıntıladı. Bursalı bu mesaj üzerine @super_titiz adlı kullanıcıyı engelledi.

İşte söz konusu paylaşım:

ABC

Editör: Haber Merkezi