‘Anlatılan Senin Hikâyendir’ oyununun yazarı, ünlü tiyatrocu Cengiz Toraman, yazılarıyla her Perşembe günlük İz Gazete’de okurlarla buluşacak. Cengiz Toraman ayrıca haftada bir çıkacak olan tiyatro sayfasının hazırlanmasına da katkı sunacak.

CENGİZ TORAMAN KİMDİR?

1972 yılında Eskişehir’de doğdu. Tiyatroya amatör olarak 1989 yılında başladı. 1996 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nü bitirdi. Bu okulda on yıla yakın bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştı. Hocalık sürecinde önemli tiyatro insanlarının asistanlığını yaptı, sahne ve oyunculuk dersleri verdi. Yazdığı ‘Kutup Yıldızı’ adlı çocuk oyunu, 2001 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda iki sezon oynadı. 2002 yılında master derecesini aldı. Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatrosu olan Tiyatro Anadolu’da oyunculuk başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yaptı. 2005 yılında konservatuvardaki görevinden ayrıldı. Dizi oyunculuğu, reklam seslendirmesi, oyuncu koçluğu, sunuculuk gibi çeşitli işlerde çalıştı. Bu süreçte çeşitli üniversitelerde konuk öğretim elemanı olarak sahne ve oyunculuk dersleri vermeyi sürdürdü. Yazdığı ‘Anlatılan Senin Hikâyendir’ oyunu 2014 sezonundan başlayarak başta Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından, daha sonra Tiyatro İstanbul prodüksiyonu olarak 250'nin üzerinde temsil sayısına ulaştı. 2010 yılından bugüne Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak görev yapan Cengiz Toraman yazar, yönetmen ve oyuncu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yazarın, ‘Oyunculuk Sınavlarına Hazırlık Klavuzu’ ve ‘Anlatılan Senin Hikâyendir’ isimli iki kitabı bulunmaktadır.

LANSMAN 23 AĞUSTOS’TA…

Gazetemiz 26 Ağustos’tan itibaren İzmir’in dört bir tarafında günlük olarak bayilerde olacak. İzmir’in yerel gazetelerinin aldığı karara uyarak, Pazar günleri hariç her gün çıkacak olan günlük İz Gazete’nin lansmanı ise, 23 Ağustos Cuma günü saat 19’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak.

Editör: Haber Merkezi