Bornova’da yayın yapan; Dobra Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Ağır, Haber İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Galip Çukurlu, Yeşil Bornova İmtiyaz Sahibi Aziz Talas ve Bizim Gazete İmtiyaz Sahibi Bülent Değirmenci canlı yayında Başkan Atila’ya yaptığı proje ve hizmetlerle ilgili sorular sordu. 

Haber İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Galip Çukurlu; Bornova Belediyesi’nin son 3 yılda gerçekleştirdiği 3 kültür merkezi, Down Kafe gibi konsept kafeler, Doğanlar’da Süper Lig maçlarının yapıldığı stat ve ilçenin her mahallesine eşit hizmet verilmesi konularını gündeme getirdi. Çukurlu ayrıca, İzmir Esnaf Odası ile Bornova Belediyesi’nin yaptığı Kent Kart protokolüne değinerek, Protokol töreninde İzmir Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Mutlu‚ Olgun Atila’nın olduğu yere bakmadan imza atarız‘ dedi. Bu da esnafın güveninin açık göstergesidir“ dedi.

BÜTÇE VE YATIRIMLAR

Yeşil Bornova Gazetesi Sahibi Aziz Talas; Bornova Belediyesi’nin Atatürk’ün 9 Eylül 1922 öncesi İzmir’i ilk kez gördüğü Belkahve’de hayata geçirdiği Ata Anı Evi, çocuklara yönelik projeler, amatör kulüplere yapılan yardımlar ve yeşil alan çalışmalarına değindi.

Bizim Gazete İmtiyaz Sahibi Bülent Değirmenci de Bornova Belediyesi’nin bütçe ve yatırımlarını, gençler için yapılan projeleri ve pazaryeri projelerini ele aldı.

Bornovalı gazetecilerle bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  „Bizim hedefimiz Bornova’da en güzel projeleri hayata geçirerek yaşam standartlarını yükseltmek. Gençlerin siyasette olması, başarılı olması, aktif olması, bundan sonra da genç arkadaşlar için motivasyon olacak. Biz Bornova’da her yıl bütçelerimizin önemli bir kısmını yatırımlara ayırıyoruz. Bornova Belediyesi olarak piyasaya ödenmemiş günü geçmiş bir borcumuz yok. Bütçemizi tasarruf ederek ve doğru kullanarak bu günlere getirdik. Bütçelerimizin gerçekleşme oranı yüzde 85-90 gibi çok yükse oranlarda oldu. Halktan yana bir sosyal belediyecilik gerçekleştirdik. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Biz de bu dönemde sosyal projelerimizi ve sosyal desteklerimizi artırmak yönünde bir karar aldık“ dedi.

Editör: Haber Merkezi