Doğan Beyazgül / İz Gazete – Çiğli meydanında bir araya gelen onlarca CHP’li Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona tepki gösterdi.

‘Özgür basın susturulamaz’ sloganını atan partililer, alkış ve ıslıklarla hükümeti protesto etti. Burada ilk açıklamayı yapan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu Cumhuriyet gazetesine de Cumhuriyet’e de sahip çıkacaklarını söyledi.

Sonrasında gençler adına açıklama yapan CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler Cumhuriyet gazetesinin isminin Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulduğunu hatırlattı.

“Cumhuriyet gazetesinin misyonu ve görevi kurulduğu günden bugüne kadar demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükleri savunmak olmuştur. Darbelere karşı çıkmıştır. Laik, demokratik hukuk devletini savunmuştur. Bu mücadelede Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok gibi yazarlarımız devrim şehidi olarak tarihe geçmişlerdir” diyen Güler, gazeteyi terör örgütleriyle bağdaştırmaya çalışmanın ülkenin yüzde ellisini sindirme çabası olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi