Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte Adana’ya giderek, tahliye edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar ile bir araya geldi. Samimi bir atmosferde geçen ziyaret, yerel yönetimler arasındaki dayanışmanın en güçlü karesi olarak kayıtlara geçti.
ZEYDAN KARALAR’IN TUTUKLANMA SÜRECİ: NELER YAŞANMIŞTI?
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yargı süreci, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. "İhaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" iddialarıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında, belediyeye yönelik düzenlenen operasyonlar sonrasında Karalar, sürpriz bir kararla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.
Bu süreçte Karalar, suçlamaların "siyasi bir operasyon" olduğunu savunmuş; Adana halkı ve partisinin üst yönetimi ise tutuklama kararına sert tepki göstererek "adalet nöbetleri" başlatmıştı. Yaklaşık bir yıl süren tutukluluk dönemi, yerel yönetim hizmetlerinin aksaması ve siyasi tartışmaların odağında geçmişti.
6 ŞUBAT’TA GELEN TAHLİYE KARARI
Zeydan Karalar’ın avukatlarının yaptığı itirazlar ve davanın seyri, 6 Şubat tarihinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Mahkeme, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak Karalar’ın tahliyesine karar verdi.
MANSUR YAVAŞ’TAN "DİK DURUŞ" MESAJI
Bu zorlu sürecin ardından gerçekleşen ziyarette Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karalar’ın direncine dikkat çekti. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
“Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için Adana gibi başkan Zeydan Karalar ve kıymetli eşini ziyaret etti. Zor zamanların ardından dimdik duran, halkına hizmetten bir an olsun geri durmayan Sayın Başkanımıza ve değerli eşine nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.”




