İstanbulspor - Trabzonspor maçında şok gelişme yaşandı.Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti.

İlk yarısı 1-1 berabere biten karşılaşmanın 73. dakikasında Trabzonsporlu Onuachu'nun attığı gol sonrası Sarialioğlu'nun talimatı sonrasında futbolcular soyunma odasına gitti. İstanbulsporlu oyuncular maça devam etmek istese de Ecmel Faik Sarıalioğlu ikna olmadı... Maç tatil edildi.

Maçta neden tatil edildi?

Konuk takım 11'de Trezeguet ile öne geçerken, ev sahibi takım 39'da Muammer Sarıkaya ile yanıt verdi. Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçti. Uzun süre VAR'da incelenen pozisyonun ardından gol kararı çıktı. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için takımı geri çekme kararı verdi.

İstanbulspor'u bekleyen ceza ne?

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı'nda, "Müsababakyı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır. Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen veya sahayı terk eden takımlara hükmen mağlubiyet kararıyla birlikte alt lige düşürülme kararı verilir." ifadeleri yer alıyor.

Editör: Esra Seyirden