Kuşadası’nın şehir merkezi ve sahil bandı betonlaşmaya teslim oldu. İnşaat projeleri Kirazlı başta olmak üzere, Soğucak, Yayla Köy, Caferli mahallelerindeki ormanlık, tarım ve doğal yaşam alanlarına doğru ilerliyor. 
Adanınsesi.com internet sitesinde yer alan habere göre bu talana seyirci kalınıyor. Vatandaşlar, çocuklarının, torunlarının geleceğinin ellerinden alındığını görmek istemiyor. 


 Kirazlı yolu üzerinde, Değirmendere’nin solunda ormanı ikiye bölen, alt yapısı olmayan inşaatlar hızla yükselirken, o inşaatların hemen arkasındaki 344 bin metrekare alana da, Geriatri Merkezi adı altında ticari ve turistik (devre mülk) tesis imarı verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ayrıcalıklı imara göre o alanda devasa bir tesis yapılacak. 
Belediye İmar Planlarında resmi kurum, okul, sağlık tesisi, kültürel tesis, sosyal donatı alanları gibi sınıflandırmalar yer alırken, şirketin projesinde ise küçük bir alanın dışında arazinin neredeyse tamamı yapılaşmaya açılıyor.2017 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından yargıya taşınan imar planı ile ilgili mahkemenin akıbeti bilinmiyor.

Geriatri merkezi adı altında villalar yükselecek! 

Geriatri Merkezi yatırımı yapan firmanın aynı zamanda Kirazlı’ya giderken sağda Değirmendere’nin üst kısımlarında görünen 510 bin metrekare, yemyeşil alanı da aldığı ortaya çıktı. Kuşadası’nın en güzel doğal peyzajının olduğu yerlerden biri olan bu alanla ilgili olarak, Çevre Bakanlığı’na imar değişikliğiyle ilgili başvuru yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. 
Kirazlı sakinleri orman vasfındaki bu alanın, hemen sonunda açılan jeotermal kuyusuyla ilişkili bir proje çerçevesinde birer dönümlük parçalar halinde satışa çıkarıldığını iddia etti. 

Editör: Esra Seyirden