İZ GAZETE - Çevre haberlerinin başarılı ismi Özer Akdemir Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde okuyucuları ile buluştu. Yoğun katılımın olduğu imza ve söyleşi etkinliği Benal Nevzat Salonu'nda gerçekleşti. 

EGEÇEP Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ali Osman Karababa'nın da konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide Karababa, Özer Akdemir'in çevre haberlerinde oynadığı önemli role değindi. Karababa'dan sonra sözü alan Akdemir izleyicileri son kitabı "Uranyum Uğruna" hakkında bilgilendirdi. 

Özer Akdemir konuşmasında Manisa'da bulunan Köprübaşı ve Kisir Köyleri'ndeki terk edilen uranyum madeninin yeniden ortaya çıkarılışını anlattı. Gerçekleştirilen uranyum madenciliği ve sonrasında bu madenlerin hiçbir önlem alınmadan terk edilişine dikkat çeken Akdemir, bölge insanında rastlanan kanser oranına da değindi. 

ÖZER AKDEMİR KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi mezunu Özer Akdemir, Bergama köylü mücadelesi ile ilgili haberleri nedeniyle 2003 Metin Göktepe Gazetecilik Jüri Ödülü'nü aldı. 

2011 yılında "Anadolu'nun Altındaki Tehlike/Kışladağ'a Ağıt" ve yine aynı yıl"Kuyudaki Taş/Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği" adlı iki kitabları yayınlandı. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi.

Editör: Haber Merkezi