BİLGE CAN ÜNBAL YILMAZ/ İZ GAZETE- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İz Gazete’ ye özel açıklamalarda bulundu. Vali Köşger yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, “Çok büyük bir felaket ile karşı karşıyayız. İzmir’de büyük bir seferberlik başlattık. Yardımları koordine etmeye çalışıyoruz, Buca’da bulunan Kızılay deposu yetersiz kaldı. Yardımları fuar alanında depolama devam edeceğiz. Kara, deniz ve demiryoluyla yardımları bölgeye ulaştırıyoruz. İzmir’in yardımlarının bir kısmı afet bölgesine ulaştı. Bugün bir konvoy ve bir tren katarı daha yola çıkacak” dedi. 

Vali Köşger ayrıca, İzmir’in hastanelerinde, depremdeler için 600 yatak hazırladıklarını söyleyerek önceki gün 56 yaralı depremzedenin İzmir’e getirildiği ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yerleştirildiği, yaralılardan 51’inin durumunun ağır olduğu bilgisini verdi.

İzmirlilere çağrı

Vali Köşger bu sürecin uzun süreceğini hatırlatarak gazetemiz aracılığıyla İzmirlilere çağrı yaptı. Köşger, “Bu çok kapsamlı ve uzun sürecek bir süreç bu nedenle yardımlar devam etmeli. İzmir’de çok ciddi bir yardım seferberliği var, bunu sürdürmemiz önemli. Yardımlara devam edelim. İzmirliler ihtiyaçları valiliğin sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya