Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “26 Temmuz 2019'da belediye başkanları toplantısında 7 ilkeden bahsettim. Bütün CHP'li belediye başkanları 7 ilkeye kesinlikle uyacaktır. Duvarınıza asacak, ayda bir kez okuyacaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu bu maddelere uymayanların ise CHP çatısı altında yeri olmadığını söyledi.

İŞTE 7 İLKE

Kılıçdaroğlu grup kürsüsünden o maddeleri şöyle okudu:

1- Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi ötekileştirmeyeceksiniz, herkesi kucaklayacaksınız.

2- Hizmeti belli kişi, zümre, akraba ya da yandaşlar için değil, halk için üreteceksiniz. Sizi getirenin o belde halkı olduğunu unutmayacaksınız.

3- Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapın.

4- Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz. Asla teşhir etmeyin. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

Cemil Tugay geçmişteki cümlesini açıkladı: Öznur Tugay ‘seni boşarım’ dedi mi?
Cemil Tugay geçmişteki cümlesini açıkladı: Öznur Tugay ‘seni boşarım’ dedi mi?
İçeriği Görüntüle

5- Harcamalarınızı ve yatırımlarınızı mali disiplin içinde yapın. Bütçe kullanımını belli aralıklarla belde sakinlerine ve kamuoyuna bildirin.

6- Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyun. İşi ehline verme kuralını her atamada göz önünde bulundurun.

7- Belediyeleri adaletle yönetin. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savunun.

Muhabir: Eylül Emek Kılınç