Karşıyaka Tersane Mahallesi Muhtarı Ali Bakır, Alaybey Şehit Asım Aksoy Caddesi'nde yaşanan trafik sorunlarına dikkat çekti.
Selçuk Yaşar Ortaokulu çevresindeki trafik düzenine de dikkat çeken Bakır, öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında Şehit Asım Aksoy Caddesi'ni kullanarak karşıya geçtiğini aktardı.
Okul çevresinde "Okul Bölgesi" uyarı levhası ve hız kesici kasis bulunmadığını belirten Bakır, öğrencilerin güvenli geçişini sağlayacak bir görevlinin de olmadığını vurguladı.
MUHTARDAN TEK YÖN VE HIZ KESİCİ TALEBİ
Trafik yoğunluğunun çözümü için çeşitli önerilerde bulunan Bakır, caddenin en azından tek yönlü araç trafiğine açılmasını istedi.
Zincir marketlere yapılan mal sevkiyatlarının belirli saatlerle sınırlandırılması gerektiğini belirten Bakır, çarşı içerisinde karşılıklı parkın önüne geçilmesi için de gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.
Tersane Mahallesi Muhtarı Ali Bakır’ın açıklamasının tamamı şöyle:
“Alaybey Şehit Asım Aksoy Caddesi’nin (Tarihi Alaybey Çarşısı) dar ve biçimsiz alan düzenlemesi ile yapısı, çift yönlü trafik akışının oluşu, zaten dar olan çarşı yolunda Park edilmez levhalarının olduğu yerler dahil karşılıklı park eden araçların oluşu, yol üstünde bulunan Süpermarketlere günün her saati mal sevkiyatı yapan büyük tonajlı arabalar ve hız limitini aşan motokuryeler nedeni ile tam bir Trafik kaosu yaşanmaktadır.
Karşıyaka’nın en köklü ve tarihi yerlerinden biri olan Alaybey Çarşısında; Yaş almışlar, Engelliler ve okula giden çocuklar, trafik kaosu nedeni ile karşıdan karşıya geçerken büyük risk altında kalmaktadırlar. Sokak içerisinde bulunan Alaybey Camiinden kalkan cenaze araçları trafik sıkışıklığı nedeni ile zaman zaman hareket edememektedir. Sokak üzerinde bulunan Selçuk Yaşar Ortaokuluna Sabah gidişlerde Akşamüstü de çıkışlarda çocuklar yaşanan Trafik kaosu nedeni ile büyük tehlike altında kalmaktadırlar. Okul giriş ve çıkışlarında 1680 yan sokak da bulunan okul kapısını kullanan çocuklar akabinde Şehit Asım Aksoy caddesini de kullanıp karşıda karşıya geçmektedirler. Okul önünde “Okul Bölgesi” olduğunu belirten bir “Uyarı Levhası” olmamakla birlikte okul başında ve sonunda hız kesici kasis de bulunmamaktadır. Ayrıca Çocuklarımızın karşıda karşıya geçişini kontrol edecek bir görevli de bulunmamaktadır. Çocuklarımızı Trafik Kaosundan koruyacak önlemler alınmamış, “Saldım Çayıra Mevlam Kayıra” düşüncesi ile hareket edilmiştir.
Üzücü bir olay yaşanmadan gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması çift taraflı trafik yerine en azından tek taraflı araç trafiğinin sağlanması, Zincir Marketlere mal sevkiyatının belirli saatler ile sınırlandırılması, Çarşı içine karşılıklı park eden araçların kaldırılması ya da park edilemeyecek önlemlerin alınması, Okulun başına ve sonuna hız kesici kasis yapılması, araç kullananların “Okul Bölgesi’nde” olduklarını belirten dikkatlerini çekecek şekilde uyarı levhalarının konulması konularında gereğini Sayın İlgililerimizden arz ediyoruz.”




