CEMRE YUVARLAK/İZ GAZETE- Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı birinci birleşimi bugün. Karabağlar Belediye meclis salonunda Başkan Helil Kınay başkanlığında toplandı. Mecliste divan katip üyesi olan Ezgi Aktaş’ın istifasının ardından mecliste gizli oy ile yeni katip üyesi seçildi. CHP’li meclis üyesi Abdulvahap Batıhan aday gösterildi ancak oylamada aday olmayan meclis üyesi Rahile Yeni’ye 20 oy çıktı.
KATİP ÜYESİ AKTAŞ İSTİFA ETTİ
Meclis gündemi öncesinde Divan Katip Üyesi Ezgi Aktaş'ın görevinden istifa etmesinin ardından boşalan üyelik için seçim yapıldı.
Yapılan oylamada CHP'li Meclis Üyesi Abdulvahap Batıhan tek aday olarak gösterildi.
ADAY OLAN BATIHAN’A 10 OY, ADAY OLMAYAN YENİ’YE 20 OY ÇIKTI
Oylamada aday olan Batıhan’a 10 oy çıkarken aday olmayan CHP'li Rahile Yeni’ye ise 20 oy çıkması mecliste tartışmalara neden oldu.
AKP Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, aday olmayan CHP'li Rahile Yeni'nin, aday olan Vahap Batıhan'dan fazla oy aldığını belirterek seçimin usulsüz olduğunu savunurken, Başkan Helil Kınay ve CHP Grubu itirazlara karşı çıktı.
EROĞLU VE KINAY ARASINDA SORU ÖNERGESİ GERGİNLİĞİ
AKP’li meclis üyesi Eroğlu’na “Siyasi şovlarınızı dışarda yapabilirsiniz” diyen Kınay, “Ben artık mecliste kurallara uygun davranılmasını istiyorum” diyerek AKP’li meclis üyesi Eroğlu’nun soru önergesini almadığını ifade etti. Öte yandan Eroğlu, Kınay’a tepki gösterdi.
“Benim soru önergesini almıyorsunuz başka meclis üyesinin önergesini alıyorsunuz” diyen Eroğlu, Kınay’a tepki gösterdi. Kınay ise, “Yazılı olarak önergenizi iletebilirsiniz” dedi.
Kınay, “Bir meclis üyesinin kişisel egosunu tatmin etme noktası dışında herhangi bir soru önergesi ve soruya açığız. Tüm bilgiler veriliyor. Bu vesileyle meclis üyelerimizin gündemleri ve konuları takip etmesi konusunda rica ediyorum” dedi




