Soğuk ve yağışlı hava koşulları da beraberinde getirirken bazı il ve ilçelerde buna bağlı olarak okullar tatil ilan edildi.
İstanbul başta olmak üzere Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da etkili olacak kar yağışları için şimdiden önemler alınıyor. Hafta boyunca görülecek kar yağışlarının özellikle de yurdun batı ve iç bölgelerinde etkisini göstereceği ve yüksek kesimlerde 20 ila 30 cm kar kalınlığı yapacağı aktarıldı.

Tekirdağ’da okullar tatil

Tekirdağ'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle Tekirdağ Valiliği tarafından 4 ilçede okullar tatil ilan edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerimizde 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) resmi ve özel tüm okullarımızda 1 gün süre ile; Şarköy ilçemizde ise 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitim- öğretime ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Çanakkale’de taşımalı eğitime tatil

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, taşımalı eğitim kapsamında köylerden ilçe merkezine gelen öğrencilere öğleden sonrası için tatil kararı aldıklarını söyledi.
Lapseki Kaymakamlığı'ndan yapılan duyuruda, "İlçemizde devam eden kuvvetli rüzgar ile kar yağışı ve buna bağlı riskler nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi örgün eğitim kurumlarında öğleden sonra taşıma yoluyla eğitim öğretime erişim sağlayan öğrenciler için eğitim öğretime yarım gün süreyle ara verilmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

Edirne'de okullara 1 günlük kar tatili

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.
Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçede devam eden yoğun kar yağışı ile olumsuz hava şartları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 10 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Keşan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, ilçe merkez, belde ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları ve kreşler dahil olmak üzere 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Ayrıca, kamuda görev yapan hamile kadınlar ve engelli vatandaşların da 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Öte yandan Enez ve İpsala kaymakamlıkları da okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini duyurdu.

Editör: Esra Seyirden