‘NATO Zirvesi’ tutuklusu Berkay Ustabaş'a 6 ay görüş yasağı!
‘NATO Zirvesi’ tutuklusu Berkay Ustabaş'a 6 ay görüş yasağı!
İçeriği Görüntüle

Kuzey Amerika genelinde 18 binden fazla mağazası bulunan Starbucks, sürdürülebilir müşteri deneyimi ve finansal performans kriterlerini karşılamayan şubelerinde küçülmeye gidiyor. Şirketin Operasyon Direktörü Mike Grams'in açıklamasına göre, yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda hedeflenen hizmet standartlarının ve kabul edilebilir karlılık oranlarının gerisinde kalan yaklaşık 250 mağazanın faaliyetlerine son verilecek.

‘250 MAĞAZA KAPATILACAK’

Bu kapsamda yaklaşık 250 mağazanın hafta içinde kapatılacağı bildirildi. Kapatılacak şubelerin, Kuzey Amerika genelinde faaliyet gösteren 18 binden fazla mağazanın yaklaşık yüzde 1'ine denk geldiği kaydedildi.

‘BÜYÜME PLANI SÜRDÜRÜLECEK’

Şirket açıklamasında, mağaza portföyünün yönetimi kapsamında her yıl bazı şubelerin kapatıldığı, aynı zamanda yeni mağazaların da açıldığı ifade edildi. Starbucks'ın Kuzey Amerika'daki büyüme planını sürdürme kararlılığında olduğu vurgulandı.

‘ZOR OLACAĞINI BİLİYORUZ’

Grams açıklamasında, mağaza kapatma kararlarının çalışanlar, müşteriler ve ilgili topluluklar açısından zorlayıcı olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Herhangi bir kahve mağazasını kapatmak zor bir karardır ve bugünkü haberin bundan etkilenecek çalışanlar, müşteriler ve topluluklar için zor olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA