(EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Elazığ İzzetpaşa Kız Öğrenci Yurdu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan Sevda Aktan’ın iddialarını aktardı.
“HAKARETE UĞRADI, YALANCILIKLA SUÇLANDI”
Karaca’nın açıklamalarına göre Sevda Aktan, 3 Şubat 2026’da Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’in katılacağı bir kahvaltı organizasyonu için personelden para toplandığını, kendisinin buna katılmaması üzerine müdürün odasına çağrıldığını anlattı. Aktan’ın beyanına göre burada hakarete uğradı, yalancılıkla suçlandı, üzerine su şişesi fırlatıldı, üzerine yüründü ve darp edildi.
Karaca, Aktan’ın odadan çıkar çıkmaz polisi aradığını, hastaneye giderek darp raporu aldığını ve şikâyetçi olduğunu belirtti
AKTAN’NI 12 YAŞINDAKİ KIZININ VARLIĞI, İNTİHARDAN VAZGEÇİRMİŞ
Karaca, Sevda Aktan’ın açığa alındığını, hakkında soruşturmalar başlatıldığını söyledi. Sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek çocuğunun gözü önünde şafak baskınıyla gözaltına alındığını, telefonuna el konulduğunu, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildiğini ve sonunda Elazığ’dan Siirt’e gönderildiğini aktardı.
Karaca, Sevda Aktan’ın kendilerine bir mektup yazdığını söyledi. Mektupta Aktan’ın kendisiyle birlikte ailesinin yaşadığı yıkımı anlattığını belirten Karaca, mektupta yer alan “12 yaşındaki kızım olmasaydı belki bugün intihar eden bir kadın olarak haberlerde yer alacaktım” ifadelerini paylaştı.
KARACA, IRMAK AYŞE KOPARAN’I HATIRLATTI
Karaca, bu sözlerin birkaç gün önce yaşamını yitiren genç öğretmen Irmak Ayşe Koparan’ı hatırlattığını söyledi. Karaca, “Peki Irmak öğretmen yaşarken, yaşadıklarını anlatırken, şikâyet ederken neredeydi o yetkililer? O genç öğretmen yaşarken kim dinledi onu? Kim harekete geçti? Kim sorumluluk aldı” dedi.




