Karşıyaka Belediyesi’nde memur personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Belediye yönetimi ile yetkili sendikalar arasında gerçekleştirilen son görüşmelerde uzlaşı sağlanırken, sözleşmenin imza aşamasına geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre belediyede örgütlü bulunan yetkili sendikalar olan Tüm Bel-Sen, Birlik Yerel-Sen ve Tüm Yerel-Sen’in yürüttüğü süreçte taraflar anlaşmaya vardı.
GERİYE DÖNÜK ÖDEMELERİN TAKVİMİ NETLEŞTİ
Anlaşma kapsamında geriye dönük ödemelerin daha önce belirlenen takvim doğrultusunda yapılacağı öğrenildi. Buna göre belediye çalışanlarına yönelik geriye dönük ödemelerin 23 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Taraflar arasında sağlanan mutabakatın ardından toplu sözleşmenin 31 Aralık 2027 tarihine kadar yürürlükte kalacağı belirtildi. Son görüşmenin ardından sözleşmenin yetkili sendika genel merkezi ile imza altına alınması bekleniyor.
EYLEMLİ SÜREÇ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI
Karşıyaka Belediyesi’nde yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri boyunca sendikalar çeşitli eylemler gerçekleştirmiş, taleplerini kamuoyuna duyurmuştu. Mesai sonrası eylemlerden gece nöbetlerine kadar farklı yöntemlerle sürdürülen süreç, tarafların masada uzlaşmasıyla sonuçlandı. Böylece belediyede görev yapan memurların merakla beklediği toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanırken, gözler sözleşmenin resmen imzalanacağı tarihe çevrildi.





