ROJİN SUBAŞI/ İZ GAZETE- Karşıyaka Çarşısı’nda, “Kadınlar Birlikte Güçlü”  İzmir Platormu adına basın açıklamasını gerçekleştiren Ebru Dinç, "Kadınların, sosyal medya üzerinden tanınmış yazar, sanatçı, fotoğrafçı ve kendini solcu-sosyalist olarak tanımlayan erkeklerin işlediği taciz suçlarına karşı ‘uykularınız kaçsın’ diyerek başlattığı ifşa hareketi, toplumsal yaşamın her alanındaki erkek iktidarını sarstı" ifadelerini kullandı. Dinç, geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme gelen 'çıplak arama' vakalarına da tepki gösterdi.

'HER GÜN, ÇEŞİTLİ BİÇİMLERDE'

Ebru Dinç, “Biz kadınlar erkekler tarafından her gün çeşitli biçimlerde tacize ve şiddete maruz bırakılıyoruz. Çalıştığımız işyerlerinde iş arkadaşlarımız ya  da patronlarımız, okullarda öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız, evlerimizde sevgililerimiz ve kocalarımızın her türlü tacizine ve şiddetine uğruyoruz” dedi.

ÇIPLAK ARAMAYA DA TEPKİ!

Cezaevlerinde çıplak aramaya maruz bırakılan  insanlar olduğunu bir kez daha Karşıyaka’dan dile getiren kadınlar, “HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tekrar gündemleştirdiği çıplak arama işkencesinin ardından önce AKP Milletvekili Özlem Zengin, ardından İçişleri bakanı Süleyman Soylu çıplak arama işkencesi olmadığını iddia etti. Bunun ardından kadınlar bu defa erkek egemen devletin kendisini teşhir etti. Hem muhalif kadınlar hem de 15 Temmuz sonrası gözaltına alınan ve/veya tutuklanan çoğu başörtülü kadın, sayısız gözaltı ve tutuklama sırasında kendilerine uygulanan çıplak arama işkencelerini açıkladı. Çıplak arama suçtur, işkencedir, insan haklarını ayaklar altına almaktır” açıklamasında bulundu.


 

Editör: Haber Merkezi