NİLAY MADENÜS / İZ GAZETE - Duruşma sonrasında başta İstanbul ve İzmir’den gelmek üzere Türkiye’nin birçok ilinden gelerek Şule Çet davasının takipçisi olduklarını gösteren  Şule Çet İçin Adalet Komisyonlarından kadınlar ‘erkek adalet değil gerçek adalet’  ve ‘Şule için adalet istiyoruz’ sloganları eşliğinde adliye koridorlarında kararı protesto etti. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından Şule Çet İçin Adalet Komisyonları, Şule’nin babası ve Şule’nin avukatlarından Umur Yıldırım duruşmada yaşananları ve karara yönelik izlenimlerini adliye önünde kamuoyuyla paylaştı. Davanın bir sonraki duruşması 10 Temmuz 2019 tarihinde görülecek.

"HANGİMİZ BİR PLAZANIN 20. KATINDA 2 ERKEĞİN TECAVÜZÜNE UĞRAYARAK İNTİHAR ETTİK?"

Duruşma sonrasında adliye önünde toplanan farklı kadın platformlarından temsilcilerin düdüklü protestosunun ardından  Şule’nin avukatı Umur Yıldırım dava hakkında açıklamalarda bulundu.  Duruşmada Şule’nin nasıl düşmüş olabileceğine dair uzman raporunu mahkemeye  sunduklarını belirten Yıldırım, “Gelinen noktada sanıkların anlattıkların tamamen hikaye olduğunu ve tutunacak bir dalları olmadığı için babasının Şule’ye para yollayıp yollamadığına kadar baştan sonra bir kurguya dayalı iddialar sunduklarını gördük.” diye konuştu.
Yıldırım,  Şule’nin erkek arkadaşıyla problemleri olduğu, psikolojik sorunları olduğu, intihara meyilli olduğu ve maddi sıkıntılar çektiğine yönelik iddiaların asılsızlığına vurgu yaparak “ Şule’nin olay günü dahil erkek arkadaşıyla konuşması var. Şule ayrıca günlüğü 120 TL’ye bunların yanında çalışandı. Bu da ayda 20 günden 2.000 TL’nin üzerinde, öğrenci için muazzam bir paraydı. Hangimiz babamız para yollamadı diye bir plazanın 20. Katında iki erkeğin tecavüzüne uğrayarak intihar ettik? Bu soru aslında bu davanın çözümüdür. Hak ettikleri cezanın alınması için mücadele ediyoruz. Buradan çıkacak karar ya caydıracak ya da bunların önünü açacak” ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZİN GÖZ YUMMAYACAĞINI UMUYORUM"

Duruşma sonrası bir diğer konuşan isimse Şule Çet’in babası oldu. Konuşmakta güçlük çektiği gözlemlenen Baba Çet, davayı takip eden baro temsilcisi avukatlar ve onları yalnız bırakmayan kadın platformları temsilcilerine teşekkür ederek sanıkların ifadelerinin birbirini tutmadığını ifade etti. Çet ayrıca, “İnşallah 10 Temmuz’da mahkeme bunlara gereken ağırlaştırılmış müebbet cezasını verir. Evet benim kızımın başına bu olaylar geldi. Fakat kadın cinayetlerine devletimizin, Cumhurbaşkanımızın , 1986’dan beri arkadaşım olan Süleyman Soylu’nun göz yummayacaklarını umuyorum. İnşallah 10 Temmuz’da bu katiller ceza alır ve biz tam rahatlamasak bile biraz rahatlarız.” şeklinde konuştu.

"KIZINIZA SAHİP ÇIKSAYDINIZ"

Kamuya açık olarak gerçekleştirilen davada duruşma salonunda yer olmasına rağmen kadın dayanışması temsilcilerinin ve avukatların mahkeme heyeti tarafından gerekçe gösterilmeksizin salona alınmaması dikkat çekti. ‘Kadın adaleti kazanacak’ diyen kadınlar durumu protesto ederken duruşma Şule’nin avukatlarının beyanlarıyla başladı.
Duruşmada,  olay gecesi Şule ve sanıkların bir araya geldiği odanın görüntüleri  Av. Umur Yıldırım tarafından delillerin nasıl karartıldığı açıklanmak üzere mahkeme heyetine sunulurken sanık avukatlarının Şule’nin kullandığı ilacın 24 yaşından küçüklerde intihara meyil oluşturması yönündeki iddiaları ise bir ayrı dikkat çeken olay olarak kayıtlara geçti. Sanık Çağatay Aksu’nun Şule’nin ailesine dönerek ‘kızınıza sahip çıksaydınız’ diyerek çıkışması ise avukatlar ve kadınların tepkisine yol açtı.
Tanık olarak dinlenen Şule’nin arkadaşı ise Şule’nin Çağatay Aksu tarafından daha önce tacize uğradığını kendisiyle paylaştığını ifade etti.
29 Mayıs 2018’de Ankara’da bir plazanın 20. Katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını kaybeden Şule Çet’i katletmekle suçlanan Çağatay Aksu ve Berkand Akand  duruşmada beraat istemlerini dile getirirken mahkeme ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. 10 Temmuz’da üçüncü duruşması görülecek davada tutuklu yargılanan iki sanık için cinsel saldırı, hürriyeti tehdit ve cinayet suçlarından ceza isteniyor.

Editör: Haber Merkezi