Geçtiğimiz günlerde CHP üyesi Canan Özyiğit, sosyal medya üzerinden MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın danışmanı Şenol Gök'ün cinsel ayrımcılık içeren hakaretlerine maruz kalmıştı. Yaşanan olayın ardından Özyiğit gazetemize konuşmuş ve şikayetçi olacağını söylemişti. 

İşte Özyiğit'in Kuzey Ege Habere verdiği röportaj;

Alağa Belediye Başkanının Basın danışmanının sizin sosyal medyada yaptığınız bir yoruma verdiği karşılık konuşuluyor iki gündür. Bir kadın ve bir anne olarak böyle bir konunun öznesi olduğunuz için ne düşünüyorsunuz ?

"Yerel bir basın mensubu ve Aliağa Belediyesi nin basın danışmanı olarak anılan şahsın “siyasi içerikli haber” görünümündeki paylaşımına yorum yaptığım için maruz kaldığım bu çirkin olay, bir kadın ve anne olarak beni çok çok üzdü tabii ki Erdinç bey."

Bu olay ailenizde ve çevrenizde nasıl yankı buldu ?

"Başta eşim ve yakınlarım olmak üzere, Sivil Toplum Örgütleri, üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisinin İlçe Başkanı Gülsen Ciritoğlu, Aday Adayı Özcan Durmaz ve partili arkadaşlarımdan, ayrıca tanıdığım-tanımadığım pek çok insandan olağanüstü bir destek ve dayanışma gördüm, minnettarım."

Malum şahısla ilgili yargı yoluna başvurmayı düşünüyormusunuz ?

"Bu olay sadece benim nezdimde gelişiyor gibi görünse de, aslında tüm kadınlara yönelik cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşım olduğu için tabii ki de yargı sürecini başlattık."

Bu olaydan sonra sosyal medyayı kullanma sıklığınızda ve muhalif tavrınızda bir değişiklik olacak mı ?

"Hayır, çünkü asıl hedeflenen de bu; kadınları sindirmek ve susturmak. Ama ben yine sorgulamaya, eleştirmeye ve düşüncelerimi paylaşmaya devam edeceğim."

Sizce, bu saldırgan ve küçümseyici tavrın sebebi nedir ?

"Bana göre sebebi, yaklaşan yerel seçim öncesi ben ve benim gibi muhalif olanlara gözdağı verme çabasıdır. Ayrıca bu menfur olayla ilgili tarafıma ulaşan ilk yerel gazeteci olmanız sebebiyle size duyarlılığınızdan ötürü özellikle teşekkür ediyorum.."

Editör: Haber Merkezi