Başarılı iş yaşamlarınını yarı sıra kurdukları İZSİAD Tiyatro Kulübü'yle de, daha önce bir oyunu sahneleyen derneğin kadın komisyonu üyeleri, 8 Mart için yeni bir oyunu, hazırladı. Kadınlar, 'Kekeç Oğlan' olarak da tanınan yönetmen Fatih Altın'ın, ünlü yazar Turgut Özakman'ın Ah Şu Gençler isimli eserinden uyarladığı Laftan İbaret oyununu, ücretsiz sahneleyecek. Oyun, 8 Mart Salı akşamı 20.30'da, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 75'inci Yıl Amfisi'nde, izleyenlerin karşısına çıkacak.

ORTAK ADIM ŞART

Sanatı ve sosyal sorumluğu bir araya getiren projenin örnek olduğunu söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Mukaddes Çelik, "Oyuncuların yarısı iş kadını, yarısı da üyelerimizin eşleri ve kızları. Zamandan, ailelerimizden fedakârlık ederek projeyi bugüne getirdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sahneye çıkacak olmak ayrıca bir gurur. Bu vesileyle, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın son bulması temennimizi bir kez daha ifade etmek isterim. Bu toplum gelişecekse, yarınlara güvenle yürüyecekse, müreffeh bir geleceğin sahibi olacaksa, bunun ilk adımı kadın-erkek eşitliği bilincinin ve kültürünün toplumun her kesimine yayılması olacaktır. Bunun için de meselenin, devlet politikası ciddiyetiyle ele alınması ve başta devlet erkini elinde bulunduranlar olmak üzere, STK'ların, medyanın ve ilgili her kurum ve kuruluşun, toplumsal seferberlik boyutunda ortak adımlar atması şart" dedi.

BOL KAHKAHA GARANTİ

Yönetmen Fatih Altın ise oyun hakkında, "Turgut Özakman'ın 'Ah şu Gençler' adlı oyunu, 80'li yıllardaki kuşak çatışmasını ve farklılıkları mizahi dille anlatıyor. Biz onu modernize ederek, farklı bir bakış açısıyla 'Laftan İbaret' olarak sahneye koyduk. İzleyenler, bir kez daha çok keyifli ve bol kahkahalı iki saat geçirecek" dedi.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi