ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - İzmirli kadınlar, kamuoyunda tepkiyle karşılanan müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısına tepki gösterdi. İzmir Kadın Platformu'nun basın açıklaması öncesi söz konusu yasaya karşı imza topladığı eylemde, yasanın kadınların haklarını korumak yerine kazanılmış haklara saldırı olacağı söylendi.

Yapılan basın açıklamasında, meclisten geçmesi halinde yasanın çocuk yaşta evliliklerin önünü açacağı ve laikliğin hiçe sayacağı ifade edildi. Söz konusu yasanın AKP'nin bugüne kadar süregelen ve kadınları yok sayan anlayışının devamı niteliğinde olduğu, toplumda gerici ve kadın düşmanı bir sistem yaratmak istediğine dikkat çekildi. 

İzmirli kadınlar, kadınların direnişi ile geçmişte mücadeleyle kazandıkları haklarını bu kez de müftülük yasasına karşı direnerek kazanacaklarını söylediler. 

Geçtiğimiz günlerde okulu önünde pompalı tüfekle öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken'i de anan kadınlar, her gün kadın cinayeti işlenirken hükümetin müftülere nikah verme yetkisini meclisten geçirmek yerine kadın cinayetlerini önlemeye çalışmakla ilgilenmesi gerektiğini vurguladılar.

Çevredeki kadın ve erkeklerin de alkışlarla destek verdiği eylemde, müftülük yasasına hayır, müftülük yasası geri çekilsin, Tayyip yasanı al başına çal, bu yasalar böyle geçmez sloganları atıldı. 

Editör: Haber Merkezi