HDP İzmir İl Kadın Meclisi'i üyesi bir grup HDP İzmir İl Binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan HDP İzmir Kadın Meclisi sözcüsü Serap Küçük yaklaşan Anneler Günü ile kapitalizmin yine insanları tüketmeye zorladığını söylerken ''Biliyoruz ki sizin söylediklerinizin gerçeklikle alakası yok. Siz anneleri değil, daha fazla kârı, daha fazla zorbalığı önemsiyorsunuz.'' dedi. 

HDP İzmir İl Kadın Meclisi'nin açıklaması şöyle; 

''Anneler günü yaklaşıyor. Yine televizyon reklamları, bilboardlar, panolar anneler günüyle süslendi. Kapitalizm, insanları yine tüketmeye zorluyor.
Güzel cümlelerle süslenmiş hediyeler reklamlarla satışa sunuluyor, anneler gününde hediye alınması gerektiği sistemin tüm araçlarıyla anlatılıyor. Kaldı ki "evde kal" çağrılarının yanı sıra büyük bir ikiyüzlülükle anneler günü için çiçekçilerin açık olacağı duyuruluyor. Bir yandan da çalışmak zorunda olan kadınlar iş yerlerinde koronavirüs tehlikesiyle burun buruna. Sistemin selameti için çalıştırılan binlerce işçi arasında kadınlar da bulunuyor. Evde kalan kadınlar ise erkek şiddeti ve emeğinin sömürülmesine karşı yaşama tutunmaya çalışıyor. Pandemi süreci boyunca onlarca kadının katledilmesi karşısında önlem almak bir kenara, kazanılmış halklar bile gasp ediliyor. Anneler günü güzellemesi yapanlar kadın emeğini sömürerek, kadın katliamlarının ve kadına yönelik şiddetin önlemini almayarak, işçileri çalışmak zorunda bırakarak asıl niyetin ne olduğunu gösteriyor.

Kadınlar kapitalizmle beraber faşist zorbalıkla da karşı karşıya. Geçen ay bir anneye oğlunun cenazesini posta ile bir kutuda gönderen, çok değil bir kaç sene önce küçük bir kız çocuğu çürümesin diye onun cansız bedenini bir buzdolabında beklettiren faşizmin ta kendisi.

İkiyüzlülüğünüzü, faşizminizi annelere çocuklarının cansız bedenlerini vermeyi bile çok görmenizden tanıyoruz. Ankara Gar'ında, İŞID ve AKP işbirliğiyle gerçekleştirilen katliamla kızını katlettiğiniz Hatice Çevik'i tutuklamanıza, katlettiğiniz bir annenin cansız bedeninin günlerce sokak ortasında tutmanıza şahidiz.
Biliyoruz ki sizin söylediklerinizin gerçeklikle alakası yok. Siz anneleri değil, daha fazla kârı, daha fazla zorbalığı önemsiyorsunuz.
Bizler, daha güzel bir dünyayı kurma hayali olanlar, kadınlara çocuklarının katledilmediği, yoksulluktan intiharı seçmedikleri bir dünyayı yaratma peşindeyiz. Kapitalizmin, faşizmin, erkek egemenliğinin yalan ve ikiyüzlülüğüne karşı mücadelemiz mümkünlüğüne emin olduğumuz daha güzel bir dünyaya kadar devam edecek. Ve bilinsin ki daha güzel bir dünyaya mutlaka ulaşacağız.


 

Editör: Haber Merkezi