İZ GAZETE - HDP Kadın Meclisi tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak için buluşacak. İki yıla yakındır cezaevinde tutuklu tutulan Diyarbakır Belediye eski başkanı Kışanak'ın 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' adlı kitabını  HDP İzmir mİlletvekili Serpil Kemalbay ve Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun imzalayacak. 

 'Gültan Kadınlarla Buluşuyor' etkinliği Alsancak'ta bulunan Z Kitapevi'nde 11 Kasım Pazar saat 13:00'te gerçekleşecek. 

KÜRT SİYASETİNİN MOR RENGİ 

Kitap, hapishanelerde bulunan Kürt kadın siyasetçilerle yapılan röportajlardan hazırlandı. Erkek egemen siyasete kafa tutan kadınların emeğini, mücadelesini anlatan kitapta Aysel Tuğluk, Burcu Çelik Özkan, Çağlar Demirel, Diba Keskin, Dilek Hatipoğlu, Edibe Şahin, Evin Kene, Fatma Doğan, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Gültan Kışanak, Leyla Güven, Mukaddes Kubilay, Nurhayat Altun, Sara Kaya, Sadiye Süer Baran, Sebahat Tuncel, Selma Irmak, Servin Karakoç, Yıldız Çetin, Zeynep Han Bingöl ve Zeynep Sipçik’in mücadelesi yer alıyor. 

Kışanak'ın kaleme aldığı kitabın önsözü şöyle; "Bu kitap, sadece yerel ve genel siyasette görev almış, cezaevinde olan kadınların deneyimlerine odaklandı. Kadınlar olarak nereden gelip hangi mesafeleri kat ettiğimizi, önümüze ne gibi engeller çıktığını, erkek egemen sisteme kafa tutma gücünü nasıl edindiğimizi dillendirmek; emeğimizi, çabamızı, anılarımızı, zor ve güzel yaşanmışlıkları bir araya getirerek kadın özgürlük mücadelesine deneyimlerimizi aktarmak, tarihe bir not düşmek istedik.
Hepimiz aynı yollardan geçtik, aynı zorluklarla karşılaştık, erkek egemen bir alanda kadınlar olarak var olma mücadelesi verdik. Kürt kadınlarının siyasal alandaki mücadele deneyimleri, erkek egemen sistemin bu karmaşık ittifakını görünür kıldığı gibi, kadınların azmini ve kararlılığını da gözler önüne sermektedir. İğneyle kuyu kazarcasına, bin bir emekle, büyük bir mücadeleyle geçen Kürt kadınlarının demokratik siyaset alanındaki mücadele deneyimlerini anlatsak da, yazılanlar hepimizin hikâyesi…"

Editör: Haber Merkezi