Etkin İnsan Kişisel Gelişim Enstitüsü'nde yapılan ve tamamen dolan salondaki seminerde Lale Roche, güzel bir ilişki yaşamak için karşımızdaki insanla empati kurmamızın çok önemli olduğunu anlattı. Annelerin ve babaların kişinin karakter gelişiminde büyük rol üstlendiğine değinen Roche, hayatımıza hep aynı insanları çekmemizin nedenin yetişme çağında aile içinde yaşananlardan kaynaklandığı belirtti. Etkinlikte katılımcılarla birlikte dans ederek motivasyonlarını artıran Roche, verdiği tiyatral örneklerle de dikkat çekti. Kendi yaşadığı ilişkilerde de bahseden Roche, insanlara yaklaşımımızın nasıl olması gerektiği konuları hakkında bilgiler verdi.

Bedenimizde oluşan birçok hastalığın önüne kendi oluşturduğu dans ritim ve teknikleriyle geçen Roche, sevgiyi alma ve verme dengesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Geçmişte Dr. Mehmet Öz ile televizyon programları yapan, birçok sağlık kurumu ve huzurevleri ile çalışmalar yürüten Roche, ilişkilerde farkındalığın önemine değindi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Gördüğü yoğun ilgiden dolayı Lale Roche yine Etkin İnsan Kişisel Gelişim Enstitüsü'nde 29 Ocak günü saat 19.00'da bir seminer daha verecek. Cumhuriyet Bulvarı No 212'de bulunan merkezde yine ilişkiler üzerine konuşacak olan Roche bu kez, "Rol çalmak ve Güzellik" başlıkları altında bir seminer verecek.

Yeniden İzmir'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu anlatan Roche, "Artık hepimizin bildiği bir şey var, o da  'endişe çağı'nda yaşıyoruz. Bu durum bizi biraz daha kendimizin farkında olmasına zorluyor. Standartlarımızın, değerlerimizin allak bullak olduğu bu çağda; ne olduğumuz, ne olmamız gerektiği hakkında bir sürü sorularla uyuyor ve uyanıyoruz. Etrafımızı saran güvensizlik duygusu kendimize dair arayışa sürüklüyor bizi. Bu süreç çok masum bir süreç olmadığı için en çok ilişkilerimiz nasipleniyor. Karmaşık hale geliyor, huysuzlaşıyor, hırçınlaşıyor ve yakın ilişkilerimiz daha da erozyona uğruyor. Bu çalışma güvensiz çağa karşı; kendimizi kötü sevmemek, kendimize kör olmamak, sırtımızı yaslayabileceğimiz amaçları görmek, güvenebileceğimiz değer ve amaçlara ulaşmak adına yöntemleri paylaşmaktır" dedi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi