EGİKAD, 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında yılın başarılı kadınlarını ödüllendirerek topluma örnek göstermeyi sürdürüyor. Gelenekselleşen başarı ödülünün bu yılki sahibi, Türkiye’nin tek kadın borsa başkanı olarak tüm kadınlara örnek olan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli oldu.

Kestelli’ye ödülünü vermek üzere İTB’ye bir ziyaret gerçekleştiren EGİKAD heyetine başkanlık eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, kadının toplumdaki yerinin ancak güçlü örneklerin daha görünür hale gelmesiyle istenilen seviyeye geleceğini belirterek, “Biz de bu düşünceyle geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Başarı Ödülü’nü ortaya çıkardık. Her yıl başarılarıyla topluma örnek olmuş bir kadınımızı seçerek ödüllendiriyor, bu yolla tüm kadınlara örnek gösteriyoruz. Kadınlarımızın toplumsal hayata katılımının tek yolu, başarıya ulaşmış hemcinslerini görerek kendilerinin de bu başarıları elde edebileceğine inanmasıdır. Işınsu Hanım da gerek iş hayatında gerekse İTB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde elde ettiği başarılarla tüm kadınlarımız için mükemmel bir örnek teşkil ediyor” dedi.

EGİKAD’ın kadınlara yönelik çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Işınsu Kestelli ise, derneğin İzmir’deki STK’lar içinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Böyle önemli bir dernek tarafından bu kadar anlamlı bir ödüle layık görülmekten gurur duydum. Şahsım adına EGİKAD’ın her türlü çalışmasına destek olmaya, ortak projeler yürütmeye hazırım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi