İZ GAZETE - 8 Mart günü Ege Üniversitesi ana kampüsünde Dünya Kadınlar Günü üzerine basın açıklaması düzenlemek isterken Özel Güvenlik Birimi ve polis tarafından gözaltına alınan kadın öğrencilere okul yönetimi tarafından disiplin soruşturması açıldı. 

Haklarında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet ve Polise Mukavemet suçlamalarıyla işlem yapılıp serbest bırakılan 7'si kadın 9 öğrenci bu sefer de üniversiteleri tarafından soruşturuluyor. 

2 kadın öğrenciye açılan ve savunma haklarının bildirildiği yazıda "İzinsiz basın açıklaması düzenlemek" suçlamasıyla başlatıldığı ve emrin Güvenlik Birimi tarafından verildiği görülüyor.

'KADIN DÜŞMANLARINI İYİ TANIYORUZ'

Gazetemize demeç veren ve isimlerini vermek istemeyen iki kadın öğrenci ise "Ege Üniversitesi rektörü Necdet Budak ve Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Tok 8 Mart günü kendi kişisel hesaplarından kadınlara tebrik mesajı yayınladı. Ancak biz üniversiteli kadınlar sesimizi duyurmak istedeiğimizde polis ve güvenlik müdahalesiyle karşılaştık. Şimdi de soruşturmayla. Biz kadınlar, kadın düşmanlarını gayet iyi taniyoruz ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.  Feminist isyanımızla Ege Üniversitesi'nde tüm ülkeyle dayanışmayla." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi