İZ GAZETE - AKP iktidarının ‘evlilik affı’ adı altında çocuk istismarını meşrulaştırmayı hedeflediği yasa tasarısı ‘Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir’ tarafından protesto edildi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın da aralarında bulunduğu topluluk meşrulaştırılmaya çalışılan yasa tasarısına tepki gösterdi. Karşıyaka Çarşısı’nda dün sosyal mesafe korunarak toplanan kadınlar, virüse rağmen erkek egemenliğinin çocuk düşmanı politikalarına geçit vermeyeceklerini söyleyerek, ‘Çocuklardan elinizi çekin’ sloganları attılar.

‘Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir’ tarafından yapılan açıklamada, çocuk istismarı faillerine evlilik yoluyla affın bayram sonrasında meclis açıldığında gündeme tekrar geleceğinin altı çizilerek, “ İnfaz yasasının geçirildiği gece yarısı ortaya çıkan taslak, yükselen tepkilerin karşısında muhalefetin desteğini alamadığı için meclis gündemine gelemedi. Ama geçtiğimiz günlerde AKP milletvekili Said Yüce Twitter hesabından açık bir şekilde tasarının bayram sonrası meclise geleceğini yazdı. Üstelik bunu bir müjde olarak nitelendirerek.” denildi.

‘GELECEKSİZLEŞTİRMEKTİR’

‘Bir kerelik af’ diyerek bunu alelacele getirmenin sorunu çözmeyeceği belirtilen açıklamada , “Erken yaşta evlilik” adıyla gizlemeye çalıştıklarının, 13 yaşında kız çocuklarını 28 yaşındaki erkeklerle evlendirmeyi meşrulaştırmak, kız çocuklarının eğitim hakkını elinden almak, onları yoksullaştırmak, geleceksizleştirmek olduğunu biliyoruz. 15 yaş altı her çocuğa yönelik cinsel davranış cinsel istismardır. Çocuk istismarında af tasarısına karşı daha önce olduğu gibi yine sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz. Çocuk istismar faillerine affı değil, meclise aklınıza bile getirmeyin !” şeklinde ifadelere yer verildi.

‘TASARILAR VİRÜSTEN DAHA TEHLİKE’

Ayrıca virüs döneminde kadına yönelik şiddetin artmasına da dikkat çekilerek, “Evden çıkmayın diyenler aynı zamanda kadınların ev içinde maruz kaldığı şiddete yönelik tek bir önlem bile almıyorlar. Sığınma evlerine kabulleri durduruyorlar. Kadına yönelik şiddetle mücadele kanununun uygulanmasını sınırlandırmaya çalışıyorlar. Cinsel istismar failleri affedilmeye çalışılırken, İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadele yasası uygulanmazken evlerimizde maruz kaldığımız şiddet, bizim için sokaktaki virüsten daha tehlikeli! Çocukların geleceğini tehdit eden bu tasarılar virüsten daha tehlikeli. Bizler tüm kadınların ve çocukların özgür, güvenli bir gelecekte yaşaması için mücadelemize devam edeceğiz. Çocuk istismarında af tasarısına karşı daha önce olduğu gibi yine sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz. Çocuk istismar faillerine affı değil meclise aklınıza bile getirmeyin!” açıklamasında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi