İZ GAZETE - Çocukların ‘kahraman öğretmen’i Saadet Özkan’ın kurduğu Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) 18-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir Kültür Park’ta düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılacak.

Fuar Takvimi süresince UCİM standında fuar ziyaretçisi yetişkinler çocuk İstismarı konusunda bilgilendirilecek, fuara gelen çocuklar kendilerini korumaları konusunda bilgilendirilecek ve fuar ziyaretçileri derneğe üye yapılacak. UCİM standı fuarda 3. holde olacak.

AZİZ KOCAOĞLU DESTEKLİYOR

Konuya dair UCİM’den yapılan açıklama şu şekilde: “Kamuoyunda ‘Kahraman Öğretmen’ olarak bilinen; İzmir’in Menderes ilçesinde, bir köy okulunda yaşları 6 ila 11 arasında değişen, 6 kız çocuğuna cinsel istismar olayını ortaya çıkartan, yargılama sonucunda sanığın 82 yıl 6 ay hapis cezası almasını sağlayan, bu mücadele sırasında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nca ‘Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü’ne layık görülen Sayın Saadet Özkan ve bu mücadeleye başından beri destek olan Sayın Yücel Ceylan tarafından 11 Temmuz 2017 tarihinde Çocuk İstismarı ile Mücadeleyi amaçlayan, tamamen bağımsız kısa adı UCİM olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu. Kuruluşundan bugüne çok kısa zaman geçmesine rağmen halkımızın büyük ilgisi ve özverisiyle her geçen gün üye sayısı katlanarak artan derneğimiz şimdi de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının desteği ile 18-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında İzmir Kültür Park’ta düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılıyor.”

Editör: Haber Merkezi