İzmir’de çöp krizi büyüyor: Bakanlık harekete geçti
İzmir’de çöp krizi büyüyor: Bakanlık harekete geçti
İçeriği Görüntüle

CHP'nin dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun temelini attığı Aktepe-Emrez'deki törende konuşan Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi’nin eski başkanı ve bir süre yurtdışına kaçtığı iddia edilen Serdar Deniz, ‘Kooperatif’ soruşturması kapsamında mahkemede savunma yaptı. Deniz, beraatini ve tedavisine devam edebilmesi için yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Arzu Özçelik ile 7-8 toplantı yaptım

İzBB Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Ayşe Arzu Özçelik’in “İşler başladıktan 6 ay sonra kooperatiflerden haberim oldu” ifadelerine yanıt veren Deniz, “Kooperatiflerde, derneklerde görevlerimiz oldu hepsinde de görevimizi yerine getirdik. 2022’de bir kooperatif sürecini annem ve kardeşimden duydum. Sonrasında basında da kooperatifin başarılı bir iş olduğu yer aldı. Kuruluşunda vardım. Sonrasında kooperatif başkanı seçildim. Gaziemir’de bir Pazar alanı vardı. 1 ay içinde buranın boşaltılacağı ve bize teslim ediciliği söylendi. Ancak kaldırılmadı. O dönem kentsel dönüşün daire başkanlığı ile 7-8 defa toplantı yaptık. Sonrasında yeri teslim ettiler normal şartlarda 20 gün içinde çalışma yapılır. Ancak sonra bize gelip dediler ki alanda sıvılaşma var. Çözüm için de kum dökeceklerini söylediler. Bu sırada da zaten malzemelerin rakamı yükseldi ve başka da bir çözüm sunmadılar. Bizde Ege Üniversitesi ile görüştük. İZBETON alanı kazdı doldurmaları yaptı. 13-14 ay İzBB ve İZBETON bize alanı geri versin diye bekledik. Bu sırada da halkın verdiği para erimesin diye malzeme aldık. Temeller atıldı hızlı bir şekilde başladık” dedi.

İnsan annesini ve kız kardeşini dolandırır mı?

Deniz, kooperatifleri annesi ve kız kardeşinden duyduğunu söyleyen, onların da kooperatiflere üye olduğunu belirten Deniz, “2024 yılı Haziran itibariyle kooperatif üyelerine istifa edeceğimi söyledim. Aralık ayında da istifa ettim. Ben bugün dolandırıcılıktan yargılanıyorum. Ben bu kooperatife annemi, kız kardeşimi ve bütün tanıdıklarımı dahil ettim. İnsan annesini ve kız kardeşini dolandırır mı? Benim annem 3 yıldır lösemi tedavisi görüyor” diye konuştu.

Arzu Özçelik'in mobbingi o kadar yordu ki

Süreç içerisinde sürekli Özçelik’in mobbingiyle karşılaştığını ve durumu Soyer ile Kaya’ya da bildirdiğini belirten Deniz, “Süreç içerisinde Kentsel Dönüşüm ve Daire Başkanının mobbinglerinden o kadar yorulduk ki Tunç Başkana şikayet ettik. Tunç Başkanı fuarda yakalayıp durumu anlattım, o da bana ‘Heval’e ya da bana durumu rapor edin’ dedi. Bakın, telefonuma baktım ve her Salı ve her Cuma Heval Beye mesaj atmış rapor vermişim” ifadelerini kullandı.

Deniz, kooperatiflerdeki sıkıntılardan ötürü kendi işlerinde de sıkıntı yaşadığını belirterek, “2024’ün ocak ayına geldiğimizde tüm iş yaptığım bankalar bana kooperatifleri soruyordu. İnsanlara sıkıntı olmadığını söyledim ama bir bankadan bana, ‘Hakkında soruşturma var ama senin haberin yok, MASAK’tan soruyorlar’ dedi. Kooperatiflerle olan tüm işler durdurulduktan sonraki gün ben en az 20 tane bankacıyla toplantı yaptım. Bana o toplantılarda, ‘Kooperatiflerin durumu seni ne kadar etkiler?” dediler” dedi.

Lenf kanseri olduğumu öğrendim

Deniz, kanser olduğunu ve Almanya’ya tedavi görmek için gittiğini ancak kendisi hakkında ‘kaçtı’ dedikodularının çıkarıldığını söyleyerek, “6. ayın sonunda Lenf Kanseri olduğumu öğrendim. 9. ayın sonunda kendi işlerim için tüm ödemelerimi yaptım ve tedavi olmak üzere Almanya’ya gittim. İnsanlar sürekli ‘Bu operasyonlar nedir?’ diye soruyordu. Bakın ben Lenf Kanseri için bir operasyona girecektim ve sevdiğim saydığım insanlara bir ‘helallik’ mesajı attım. Ameliyattan sonra bir bakım, herkes bana ‘seninle ilgili kaçtı’ diyorlar’ şeklinde mesaj atmış” diye konuştu.

Hastaneden çıkarken kredi kartım çalışmadı

Deniz, 600 milyon TL’lik malvarlığının ipotek altında olduğunu belirterek, “Ben Lenf Kanseri için operasyon geçirdikten sonra hastaneden çıkıyordum ve kredi kartım çalışmadı. 600 milyon TL gayrimenkulü, malvarlığı olan kişinin kredi kartı çalışmadı. Türkiye’ye döndüğümde konkordato süreci başladı. 600 milyonluk malım mülkün bankaların ipoteği altında. Benim çalışanlarım işsiz kaldı. Hatta buraya bile arkadaşımın arabasıyla geldim” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BATUHAN KAYA